Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 20:10

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

10 квітня 2012 року в м.Суми пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» в номінації «Директор» згідно наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13.09.2011 № 1053 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості».

Конкурс майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» проводиться в Україні з 2005 року. Його було започатковано з метою підтримки творчої педагогічної діяльності п ... Читати далі »

Переглядів: 955 | Додав: bilop-cdut | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)

Нещодавно в приміщенні Сумського державного університету відбувся ІІ обласний фестиваль аматорського мистецтва працівників освіти і науки «Освітянський зорецвіт».

Галузевий фестиваль «Освітянський зорецвіт» проходив в рамках обласного культурно-мистецького фестивалю «Талантами уславлена земля – це рідна Сумщина моя!», присвяченого 75-річчю Сумської області.

... Читати далі »

Переглядів: 717 | Додав: bilop-cdut | Дата: 12.04.2012 | Коментарі (0)

Наприкінці березня 2012 року на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини». Конкурс був спрямований на виявлення і подальший розвиток творчо обдарованих вихованців у галузі декоративно-прикладного мистецтва.

Програмою конкурсу передбачено:

- проведення виставки-конкурсу;

- робота учасників у творчих майтернях;

- обмін досвідом роботи;

- спілкування з майстрами народного мистецтва;

Білопільський районний Центр дитячої та юнацької творчості в номінаціях: «Соломоплетіння», «Лозоплетіння», «Український рушник», «Народна лялька» представляли конкурсанти Дмитро Тимченко (керівник Н. Суховерхова), Тетяна Арутюнова (керівник А. Ткаченко), Ліза Опанасенко (керівник Л. Батуріна), Анастасія Кириченко (керівник В. Єфименко). Кожен із вихованців презентував 2 – 3 авт ... Читати далі »

Переглядів: 875 | Додав: bilop-cdut | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

В Україні з’явились нові тенденції щодо розвитку освіти на сучасному етапі. Держава потребує творчих, діяльних, обдарованих, інтелектуально і духовно розвинених громадян. Тому центром концепції розвитку навчальних закладів позашкільної освіти є творча особистість, робота із здібними та обдарованими дітьми.

За даними психологів, яскрава обдарованість у більшості випадків виявляється не раніше, ніж у віці 13 – 14 років. Тому Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості забезпечує роботу дітей не лише в творчих об’єднаннях, секціях НТУ, студіях, де діти працюють над розвитком своїх практичних вмінь і навичок, а й на розвиток інтелектуальних лідерських та організаторських здібностей і обдарувань.

В закладі створений і діє клуб «ЕруДіти» – ерудовані діти. Основною метою якого є виявлення та розвиток інтелектуальної обдарованості, розширення світогляду та академічних знань учнів, розвиток організаторської та лідерської обдарованості ... Читати далі »

Переглядів: 741 | Додав: bilop-cdut | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)

Відділ туристсько-краєзнавчої роботи Центру дитячої та юнацької творчості працює над реалізацією обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина».

Ми постійно женемося за екзотикою. Мріємо побувати у Венеції, сфотографуватися біля величного Сфінкса у Єгипті, якомога більше дізнатися про звичаї й традиції племені бедуїнів. А що ми знаємо про себе? Як часто цікавимося історією своєї країни? Чи знаємо, які саме пам’ятки місцевого чи навіть національного значення знаходяться у межах рідного району?

Другий рік поспіль в області проходять різнопланові заходи, запропоновані проектом «Рідна Сумщина». Він стартував з ініціативи губернатора нашого регіону Юрія Чмиря та за підтримки обласного управління освіти.

Його метою є сприяння розвитку краєзнавчого руху на Сумщині, набуття дітьми поглиблених знань з історії рідного краю, активізація екскурсійної діяльності. Особливістю конкурсу є те, що його учасниками можуть бути діти віком від тр ... Читати далі »

Переглядів: 1021 | Додав: bilop-cdut | Дата: 03.03.2012 | Коментарі (0)

15 лютого 2012 року в Центрі дитячої та юнацької творчості у рамках обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина» відбулася учнівська конференція «Слобожанська берегиня».

Метою цього заходу було поглиблення знань учнівської молоді про особливості регіонального костюму ХІХ – початку ХХ ст.

Учасники зібрання поділися результатами пошукової роботи з даної теми.

В ході доповідей представники конференції презентували матеріали про народний та світський одяг кінця ХІХ початку ХХ ст., притаманний нашому регіону.

Під час дослідницької роботи члени пошукових загонів дізналися, з якої сировини та матеріалів колись виготовляли тканину наші бабусі, вивчили стилі та компоненти жіночого, чоловічого, дитячого одягу, головних уборів. Цікавою була розповідь про символіку вишивок, якою прикрашали костюми, аксесуари до них.

Змістовними були виступи доповідачів Білопільської спеціалізованої школи І – ІІІ ст. №1 та Білопільської ... Читати далі »

Переглядів: 646 | Додав: bilop-cdut | Дата: 03.03.2012 | Коментарі (0)

Поезія запрошує на гостину

У Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся конкурс «Юні майстри художнього слова»

Що таке поезія? Це мова душі. Це світ переживань і почуттів. Це абсолютно інший часовий вимір, у якому живе сніжно-білий Пегас, мурда Рима і світле Натхнення. Щороку ці неймовірні створіння приходять на гостину до Центру дитячої та юнацької творчості, щоб поринути у глибокий поетичний океан.

У ці зимові дні в стінах закладу традиційно збираються маленькі декламатори і поети-початківці на районний конкурс юних майстрів художнього слова. Його головна мета полягає у тому, щоб підтримати талановиту й обдаровану учнівську молодь, виховати підростаюче покоління засобами українського мистецтва, сприяти подальшому розвитку юних читців.

... Читати далі »

Переглядів: 938 | Додав: bilop-cdut | Дата: 08.02.2012 | Коментарі (0)

Найрозумніший серед математичних ерудитів

У Центрі дитячої та юнацької творчості учні десятих класів району боролися за звання найсильнішого математика

Погодьтеся, підкорити таку складну науку як математика можуть лише надзвичайно обдаровані. Лінійні рівняння, теорема Вієта, площа трикутника – для нас, звичайних людей, далеких від арифметики, ці поняття є складними й незрозумілими, але, на щастя, її величність Точність має багатьох фанатів.

Днями в ЦДЮТ пройшла фінальна інтелектуальна гра-конкурс математичних ерудитів «Найрозумніший». За почесне звання змагалися учні десятих класів шкіл району, які здобули перемогу в заочному турі, що проходив раніше.

Фінал конкурсу складався з трьох частин: брейн-рингу, бліц-турніту й турніру ерудитів. Оцінювало гру спеціальне журі: голова журі – Ірина Ручкіна, директор Білопільського ЦДЮТ, Наталія Ярова, вчитель математики БСШ №1, Мик ... Читати далі »

Переглядів: 1103 | Додав: bilop-cdut | Дата: 30.01.2012 | Коментарі (0)

Від світлих емоцій до яскравих вражень

Як колектив Центру дитячої та юнацької творчості жителям Білопільщини святковий настрій дарував

Новорічні та різдвяні свята у нас завжди асоціюються зі сміхом та веселощами. Мабуть, саме тому й хочеться дарувати радість і гарний настрій усім, хто нас оточує.

Колектив Білопільського Центру дитячої та юнацької творчості цю істину знає, як ніхто інший. Тому щорічно працівники закладу дарують жителям району яскраву новорічну казку, яка, мов добра фея разом із срібними блискітками свята приносить людям душевне тепло й доброту.

Напередодні Нового року заклад перетворився на справжній зимовий палац. Всюди миготіли різнокольорові вогники, біло-синіми переливами вигравали іграшкові бурульки й сніжинки.

... Читати далі »

Переглядів: 1019 | Додав: bilop-cdut | Дата: 30.01.2012



м. Білопілля, вул. О. Олеся, 10
тел. (05443) 9-22-01, 9-26-43


Переглядів: 737 | Додав: bilop-cdut | Дата: 01.12.2011

« 1 2 ... 42 43 44
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz