Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 17.05.2024, 01:10

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 3 » СУМЩИНА ВІД МИНУЛОГО ДО СЬОГОДЕННЯ
16:25
СУМЩИНА ВІД МИНУЛОГО ДО СЬОГОДЕННЯ

Відділ туристсько-краєзнавчої роботи Центру дитячої та юнацької творчості працює над реалізацією обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина».

Ми постійно женемося за екзотикою. Мріємо побувати у Венеції, сфотографуватися біля величного Сфінкса у Єгипті, якомога більше дізнатися про звичаї й традиції племені бедуїнів. А що ми знаємо про себе? Як часто цікавимося історією своєї країни? Чи знаємо, які саме пам’ятки місцевого чи навіть національного значення знаходяться у межах рідного району?

Другий рік поспіль в області проходять різнопланові заходи, запропоновані проектом «Рідна Сумщина». Він стартував з ініціативи губернатора нашого регіону Юрія Чмиря та за підтримки обласного управління освіти.

Його метою є сприяння розвитку краєзнавчого руху на Сумщині, набуття дітьми поглиблених знань з історії рідного краю, активізація екскурсійної діяльності. Особливістю конкурсу є те, що його учасниками можуть бути діти віком від трьох років, учнівська молодь та студенти вузів. Для кожної вікової категорії визначені завдання, спрямовані на впровадження ефективних форм краєзнавчої роботи. Білопільським Центром дитячої та юнацької творчості, як координатором проекту в районі, були розроблені рекомендації щодо проведення заходів краєзнавчого спрямування, визначені терміни їх реалізації. Педагоги-краєзнавці ЦДЮТ провели конкурс на кращі методичні матеріали з громадського виховання дітей серед дошкільних навчальних закладів, тестування для школярів «Історія Сумщини від минулого до сьогодення».

Днями у рамках проекту «Рідна Сумщина» в Центрі дитячої творчості відбувся районний брейн-ринг «Історико-культурні та природні заповідники Сумщини». За кращі знання з цієї неймовірно цікавої теми боролися команди ерудитів, до складу яких увійшли учні загальноосвітніх шкіл Білопільщини. Учасники із задоволенням здійснили уявну подорож через тисячолітню історію Сумщини в часи Київської Русі, Гетьманщини, дізналися про історичні постаті, які зробили значний внесок в розвиток історії нашої держави. Отож, за перемогу боролися: команда Білопільської ЗОШ I-III ступенів №4 «Слобожани», капітаном якої була Світлана Бошкова, команда Білопільської спеціалізованої школи I-III ступенів №1 «Краяни», очолив яку Христій Вадим, команда Білопільського НВК: ЗОШ I-III ступенів №3 «Спалах» під головуванням Івана Калініченка, та команда Ворожбянської ЗОШ I-III ступенів №3 «Краяни» під керівництвом Юлії Щукіної. Свої знання з історії учасники демонстрували протягом чотирьох турів – «Візитної картки команди», «Конкурсу капітанів», «Відгадай щасливий номер» і заключного конкурсу «Ерудити знають все».

Завдання брейн-рингу були цікавими й різнотематичними. Тести, відеозапитання, власні запитання капітанів команд. У результаті до фіналу потрапили «Краяни» (БСШ №1) і «Спалах» (БНВК №3). Суть раунду полягала в тому, щоб швидко зорієнтуватися і дати правильну відповідь швидше за суперника. Учасники виявилися надзвичайно кмітливими, тому важко було передбачити хто саме стане переможцем брейн-рингу. Але останнє завдання, все ж, визначило щасливчика. Ним стала команда Білопільського НВК: ЗОШ I-III ступенів ДНЗ №3 «Спалах». Почесне друге місце вибороли «Краяни» – учні БСШ №1, а третє посіли «Краяни» з Ворожбянської ЗОШ I-III ступенів №3. За цікаву гру юні краєзнавці отримали грамоти та солодкі подарунки.

Школярі вкотре довели, що, наше основне завдання – вивчати історію рідного краю, мандрувати його природними стежками, відтворювати його неповторність та красу в малюнках і фотографіях, створювати нові історичні й культурні заповідники.

Переглядів: 1028 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz