Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 21.09.2024, 05:18

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 5 » З турботою про зимуючих птахів
11:36
З турботою про зимуючих птахів

У Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося «Свято зимуючих птахів», на яке зібралися юні любителі природи

Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 ім. С.М.Гордієнка,

Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ №3,

Білопільської загальноосвітньої школи-інтернат ім. А.С.Макаренка,

Ворожбянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ №1.

Під час заходу присутні дізналися багато цікавого про птахів, прийняли участь у пізнавальних конкурсах знавців пташиного світу.

Прийшли школярі не з порожніми руками. Кожна делегація від школи виготовила та принесла на свято годівниці найрізноманітніших конструкцій та поділилися один з одним про роботу, яку вони проводять по збереженню зимуючих птахів у своїх загальноосвітніх закладах.

Надзвичайним, дивним є світ птахів і дуже скрутно доводиться їм переживати морозні зимові місяці, особливо коли все навкруги вкрито снігом або товстою льодяною кіркою, і світовий день такий короткий, а ніч така холодна та довга. Ось і доводиться птахам злітатися до людських осель, щоб підібрати крихти чи знайти щось поживне.

Багато цікавинок дізналися учасники свята про зимуючих птахів, їх нелегке життя взимку. Адже людина споконвіку спостерігала за птахами, їх поведінкою, передбачаючи стан погоди як на найближчі дні, так і на майбуття. Наші предки на підставі багатовікових спостережень вивели певні закономірності і втілили їх у прикмети, якими ми користуємося і нині. Юннати під час заходу склали «меню» для зимуючих птахів, щоб не залишити їх головними. Позмагалися в конкурсі на кращого знавця зимуючих птахів, та самі уявивши себе птахами, спробували здобути собі їжу як це роблять птахи, і на власному досвіді переконалися, що харчування птахам узимку без людської допомоги ох як нелегко.

Під час веселої естафети всі учасники свята спробували себе в ролі пташиного будівельника під час будівництва гнізда для шишкаря та прийняли участь у «Пташиній вікторині».

На завершення заходу діти стали справжніми шеф-кухарями і приготували птахам страви із справжнього пташиного меню, підібравши серед різного корму, враховуючи і той, що птахи не їдять, корм, що може бути корисним для зимуючих птахів, та розвісили свої годівнички, виготовлені небайдужими руками в сквері ім. О.Олеся, щоб пташки могли пережити ці скрутні зимові дні.

Учасники свята зимуючих птахів звертаються до всіх: «Підгодовуйте птахів взимку і вони обов’язково віддячать вам навесні.»

Переглядів: 433 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz