Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 21.09.2024, 05:26

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 5 » Допоможемо пернатим
11:25
Допоможемо пернатим

Зимова пора року – дуже важкий час для зимуючих птахів. особливо скрутно доводиться їм під час морозів, снігопадів, а ще гірше під час зимових дощів, які покривають все навкруги твердою льодяною кригою. І добувати корм птахам стає дуже важко, а іноді просто неможливо. І тоді у птаха залишається остання надія – допомога людини, з якою вони злітаються до людських осель, зазирають, а іноді і стукають у шибки будинків, чекаючи на нашу допомогу.

Птахів, які зимують у нашій місцевості не дуже багато, проте вони приносять велику користь у боротьбі зі шкідниками сільськогосподарських культур, обстежуючи ретельно кожне дерево у наших садках. Тому слід подякувати цим працьовитим помічникам людини та допомогти, часто знесиленим в пошуках їжі птахам, пережити зимову пору.

Юні орнітологи Центру дитячої та юнацької творчості ще осінньої пори почали підготовку годівничок для зимуючих птахів, виготовивши їх з дерева, гілочок, пластикових пляшок, картону та інших матеріалів. З початком холодних морозних зимових днів юннати проводять акцію «Годівничка для пернатого друга». Виготовлені годівнички юні орнітологи розвісили на території Центру дитячої та юнацької творчості, сквері ім. О.Олеся, парку ім. Т.Г.Шевченка та регулярно поповнюють їх кормами: крихтами білого хліба, насінням соняшника, гарбузовим, зерном. Цікаво спостерігати як до годівнички збираються різні пташки, як вони щебечуть, сперечаються і, мабуть, радіють з того, що їм допомагають пережити цю холодну пору року. Юні орнітологи запрошують дітей та дорослих прийняти участь в акції. Не кожен в даний час має змогу виготовити годівницю для птахів з деревини, тут вам стануть в нагоді посуд одноразового використання, пластикові пляшки, які знайдуться в кожній оселі. З них можна виготовити чудові годівниці і наповнюючи їх зерном можна спостерігати крилатих друзів біля годівничок за вікном, в саду, на подвір’ї будинку чи школи.

Акція «Годівничка для пернатого друга» триває і долучитися до неї може кожен, кому не байдужа доля наших пернатих друзів.

Переглядів: 411 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz