Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 22:41

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Звітували юні науковці
08:26
Звітували юні науковці

30 березня 2016 р. в Центрі дитячої та юнацької творчостівідбулася науково-практична конференція слухачів наукового товариства та учнів школи краєзнавчих наук Центру дитячої та юнацької творчості, переможців та учасників І та ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, учнів-членів МАН України, авторів9кращих наукових досліджень.

Протягом поточного навчального року слухачі НТУ секцій «Опір матеріалів», «Прикладна математика», «Хімія», «Біологія», «Українська мова», «Іноземна мова», «Історія України» та учні Школи краєзнавчих наук творчих об’єднань «Геологічне та географічне краєзнавство», «Історичне краєзнавство», «Археологічне краєзнавство» під керівництвом викладачів працювали над науково-дослідницькими та пошуковими роботами.

Автори досліджень виступали на засіданнях секцій, науково-практичних конференціях, приймали участь у І та ІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

 Конференцію традиційно відкрила директор закладу Ірина Вікторівна Ручкіна. Вона побажала учасникам конференції успіхів у захисті проектів та науково-дослідницьких робіт і подякувала керівникам секцій та творчих об’єднань за увагу до обдарованої учнівської молоді.

У конференції взяли участь:

  1. слухачі секції «Опір матеріалів», керівник В.О.Смірнов.
  • Налімова Поліна, тема н/дослідницької роботи «Використання принципу суперпозиції під час знаходження опорних реакцій»;
  • Шокун Яніна, тема н/дослідницької роботи «Визначення виду і характеру деформації в просторовій системі вільно розташованих сил»;
  • Янченко Владислав, тема н/дослідницької роботи «Оптимізація внутрішніх силових факторів в плоскій системі сил, які сходяться»;
  1. «Хімія», керівник І.Ю.Аблєєва.
  • Курило Вікторія, тема наукової роботи «Аналіз базових засад біобезпеки промислових відходів в ортопедичній стоматології»;
  1. «Біологія», керівник І.Ю.Аблєєва.
  • Сєлін Максим, тема наукової роботи «Екологічна складова у структурі стоматологічних захворювань»;
  1. «Українська мова», керівник М.І.Зуєва.
  • Пономаренко Андрій, тема науково-дослідницької роботи «Осмислення феномену самотності у романі Ліни Костенко «Берестечко»;
  1. «Історія України», керівник Т.О.Бицан.
  • Кузіна Ірина, тема науково-дослідницької роботи «Дослідження життя Г.Я.Сєдого».

Результати наукових напрацювань представив Аксенко Дмитро, учень школи краєзнавчих наук (творче об’єднання «Географічне краєзнавство», керівник В.В.Муха), тема науково-дослідницької роботи «Мого села козацький корінь».

До складу журі увійшли: О.В.Нестерович, заступник голови районної державної адміністрації, депутат районної ради; Н.О.Варавка, в.о. начальника відділу освіти; Є.М.Савченко, заступник декана ТЕСЕТ СумДУ, доцент, кандидат технічних наук; О.І.Євтушенко, зав. районним методкабінетом відділу освіти; В.О.Смірнов, директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді СумДУ; І.Ю.Аблєєва, асистент кафедри «Прикладна екологія» СумДУ.

Члени журіоб’єктивно рецензували роботи наукового товариства учнів та Школи краєзнавчих наук, відзначивши актуальність тем, необхідність їх подальшого застосування, а також серйозний підхід до науково-дослідницької роботи. Представники СумДУ зазначили, що учням, які люблять науку і бачать себе майбутніми інженерами, відкрита дорога до навчання в Сумському державному університеті.

Заступник голови районної державної адміністрації Ольга Володимирівна Нестерович у своєму виступі запевнила, що керівництво району і надалі буде підтримувати обдарованих дітей і створювати всі необхідні умови для подальшого розвитку та навчання.

Від імені батьків слухачів НТУ виступила Оксана Вікторівна Друзєва.

Від щирого серця вона подякувала дирекції закладу, представникам університету, керівникам секцій наукового товариства за надану можливість у створенні сприятливих умов для залучення дітей до наукової діяльності, підготовку їх до вступу у вищі навчальні заклади, наголосивши, що навчання у науковому товаристві розкриває перед учнівською молоддю великі можливості.

Підбила підсумки науково-практичної конференції директор закладу І.В.Ручкіна, наголосивши, що дирекція закладу і надалі буде продовжувати роботу щодо залучення обдарованих дітей та учнівської молоді до роботи в науковому товаристві та творчих об’єднаннях закладу. 

Переглядів: 590 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz