Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 19:39

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 17 » ЗВІТ ЮНИХ НАУКОВЦІВ
15:52
ЗВІТ ЮНИХ НАУКОВЦІВ

15 травня 2018 року відбулася науково – практична конференція наукового товариства учнів «Паростки надії» Центру дитячої та юнацької творчості за підсумками роботи навчального року.

Конференцію відкрила А.І.Солорєва, куратор НТУ, яка звітувала за діяльність наукового товариства за рік та оголосила програму конференції.

В даному році висококомпетентне журі представляли: голова Ради НТУ, Є.М.Савченко, кандидат технічних наук, заступник декана інженерного факультету Сумського державного університету, В.В.Стрелец, кандидат технічних наук, доцент кафедри опору матеріалів і машинознавства Сумського державного університету, В.М.Король, кандидат історичних наук, провідний фахівець кафедри конституційного права, теорії та історії держави і права Сумського державного університету, Т.Г.Чернишова, викладач кафедри мовної підготовки іноземних громадян Сумського державного університету, В.О.Смірнов, директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Сумського державного університету, яке представила директор Центру дитячої та юнацької творчості І.В.Ручкіна.

На конференції виступили слухачі НТУ, переможці, призери та учасники І та ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України:

  • Кисельова Вероніка та Новікова Аліна. Тема науководослідницької роботи: «Мовно - стилістичні особливості заголовків у газеті «Сумщина», науковий керівник Т.Г.Чернишова;
  • Дорошенко Максим. Тема науково дослідницької роботи: «Нацистська пропаганда на сторінках окупаційної преси Сумщини» (1941-1943 рр.), науковий керівник В.М.Король;
  • Лисенко Альона. Тема науково дослідницької роботи: «Філософські погляди Арнольда Джозефа Тойнбі на історію»;
  • Твердохліб Катерина. Тема науково дослідницької роботи: «Дослідження напруженого стану пластини, що скріплює перелом нижньої щелепи»;
  • Пономаренко Артем. Тема науково дослідницької роботи: «Розробка методики розрахунку деталей кульових кранів на міцність».

Члени журі високо оцінили виступаючих, відзначивши актуальність тем, науковість, а також серйозний підхід до науково – дослідницької роботи. Представники СумДУ підкреслили, що будуть раді бачити таких студентів у своєму вузі.

Від імені батьків слухачів НТУ виступили Людмила Миколаївна Пономаренко та Тетяна Володимирівна Кравченко. Вони подякували дирекції закладу за надану можливість підготовки дітей до ЗНО та вступу у вищі навчальні заклади. Подякували представникам університету та керівникам секцій НТУ за створення сприятливих умов для залучення дітей до наукової діяльності, наголосивши, що навчання в науковому товаристві відкриває перед учнями великі перспективи.

Підсумки науково-практичної конференції підбила директор закладу І.В.Ручкіна. Вона, зокрема, зазначила, що юні науковці і їх керівники працюють плідно і знання, набуті у науковому товаристві, стануть добрим підґрунтям для подальшого навчання у вищих навчальних закладах і під час опанування майбутніх професій. Ірина Вікторівна побажала всім присутнім успіху в навчанні, досягненні мети та подальших здобутків. Подякувала викладачам СумДУ за співпрацю та батькам за їх розуміння і запевнила, що дирекція та педагоги закладу і надалі не лише продовжуватимуть роботу з обдарованими дітьми та учнівською молоддю по залученню їх до науково-дослідницької діяльності та підготовки до вступу в ВНЗ, а й розширюватимуть її за напрямами діяльності за різними спеціальностями.

Присутні старшокласники шкіл міста із зацікавленням слухали виступи своїх однолітків і відкрили для себе багато нового з історії України, математики, фізики, української мови та літератури.

В заключному слові А.І.Солорєва запросила старшокласників до навчання в науковому товаристві, участі в науково-дослідницькій діяльності, побажала всім присутнім здоров’я, успіхів у здачі ЗНО та ДПА, вступу у престижні вузи України та подальшого самовдосконалення щодо підготовки до життя, використовуючи й інші навчальні форми ЦДЮТ.

Переглядів: 399 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz