Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 17:23

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 16 » Життя, віддане дітям
13:11
Життя, віддане дітям

Не так часто шанують та нагороджують педагогів. Тому звістка про те, що нашій колезі – одному з лідерів розвитку позашкільної освіти не лише Білопільщини, а й Сумщини, завідувачці відділу художньо-естетичного виховання та декоративно-ужиткової творчості районного ЦДЮТ Т.Д.Терентій Указом Президента України за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у вирішення питань функціонуванням розвитку освітньої галузі району присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України» викликала загальне схвалення. Знак із цієї нагоди на зборах педагогічної громадськості району, під довгі оплески вручив губернатор Сумської області Юрій Чмирь. Це – визнання, авторитет, шана та любов.

Було, дійсно, свято. Проте цьому передувала багаторічна, часом рутинна, робота. Адже позашкіллю Т.Д. Терентій присвятила 43 роки свого життя: 34 – на посаді директора Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості, 9 – завідувачки відділу художньо-естетичного виховання та декоративно-ужиткової творчості цього закладу.

Протягом усього життя, яке вона віддає дітям, вдалося зробити багато. Так, започатковано проведення низки системних заходів, спрямованих на поліпшення якості позашкільної освіти, запроваджено новітні організаційно-педагогічні методики, зокрема щодо раннього творчого розвитку дитини, організації профільної практичної, творчої, комунікативної та дослідницької діяльності вихованців.

Із однопрофільного позашкільний навчальний заклад став комплексним, що організовує навчально-творчу діяльність дітей та учнівської молоді за 11 напрямками роботи. Навчально-виховний процес здійснюється не лише в основному приміщенні, а й на базі обладнаних стаціонарних філій за місцем проживання вихованців, дитячих садків та шкіл, особливо в сільській місцевості. За ініціативи Т.Д. Терентій у закладі ефективно впроваджують біологізацію освітнього середовища. З цією метою побудовано навчально-дослідницьку теплицю, функціонує міні-зоопарк, є дослідні ділянки. Територія закладу багато років поспіль вважається зразковою. Створено школи народних ремесел, раннього творчого розвитку дитини «Малятко», хореографії, музичну, літературну, циркову студії, наукове товариство учнів, лісництво, клуби: хокейний «Лідер», картингістів тощо. Значну увагу у своїй діяльності надає військово-патріотичному вихованню, технічній творчості, розвитку учнівського самоврядування.

Як результат багаторічної та цілеспрямованої діяльності, за рейтинговими показниками заклад входить до п’ятірки найкращих позашкільних закладів Сумської області. За шістьма напрямками позашкільної освіти: декоративно-ужитковий, ранній творчий розвиток дитини, еколого-натуралістичний, екскурсійно-натуралістичний, екскурсійно-краєзнавчий, спортивно-туристичний, традиційно перемагає пошуково-дослідницький.

Таміла Дмитрівна – неординарна особистість. І в цьому секрет її педагогічного успіху. А ще, мабуть, у її характері, наполегливості, вмінні працювати з людьми, бути завжди у творчому пошуку, йти в ногу з часом. Т.Д. Терентій на початку своєї педагогічної діяльності побачила визначальну роль позашкілля у розвитку дитини. І зараз, маючи багаторічний досвід роботи, педагог залишається переконаною у тому, що саме в позашкіллі створюються усі соціально-педагогічні умови, що забезпечують продуктивну навчально-творчу діяльність дітей, виховання такого громадянина, який би відчував себе особистістю, керувався у повсякденному житті загально­людськими моральними цінностями, міг генерувати і розвивати соціально значущі ідеї. Їй не заздрять, нею захоплюються і її наслідують. Бо це не лише вимогливий і принциповий керівник, а й компетентний у питаннях керівництва позашкільною освітою, креативний у розв'язанні педагогічних проблем, колегіальний у прийнятті рішень.

Знання та вміння, якими володіє сама, прагне передати своїм колегам. Т.Д.Терентій – переможець обласного конкурсу педагогічної майстерності «Золоте серце» (2010 рік) у номінації «Особистість», автор багатьох науково-методичних матеріалів: авторських програм, наукових статей та посібників, де висвітлюються організаційно-педагогічні, методико-технологічні аспекти навчально-виховної, організаційно-масової та методичної діяльності педагогічного колективу комплексного позашкільного навчального закладу.

Білопільці знають Тамілу Дмитрівну як умілого режисера і постановника численних загальноміських та загальнорайонних театралізованих заходів для дітей.

На базі Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості проводяться міжнародні, всеукраїнські, обласні методико-педагогічні заходи.

Щодня – безліч великих і маленьких, але завжди важливих страв. І як би хотілося усе встигнути: організувати й проконтролювати процес виховання школярів, їхній всебічний розвиток і поведінку, графік занять, підготовку до участі гуртківців в обласних та республіканських заходах... Бо вона по-справжньому любить, знає, вміє.... Любить – позашкілля, дітей, життя, творчість; знає – методи, підходи, технології навчання; уміє – розказати, пояснити, навчити. Вона володіє одним із найбільших благ – мудрістю. Мета життя й діяльності Таміли Дмитрівни – жити, творити, робити добро.

Вона – незламна духом, сильна волею, наполеглива, неповторна. В її руках ніколи не згасне смолоскип просвіти, а благословенна праця буде славитися віками.

О. Нестерович, заступник начальника управління освіти, молоді та спорту Білопільської райдержадміністрації

Переглядів: 675 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz