Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 13:28

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 24 » Зелена хвиля Білопільщини 2019 у рамках Всеукраїнської акції «Зелена естафета»
16:42
Зелена хвиля Білопільщини 2019 у рамках Всеукраїнської акції «Зелена естафета»

Протягом останніх років Україна втратила понад дві третини лісів і нині за лісистістю посідає передостаннє місце в Європі. Ліси в нашій державі займають площу приблизно 9 млн. га, тобто 15 % її території. Знищення лісів зумовило не лише дефіцит деревини для промисловості України, почалися процеси, які можуть стати незворотними. Вже зараз великі території, насамперед на півдні та сході України, відчувають нестачу води. Під час спекотного літа жителі Білопільщини також відчувають на собі нестачу води. Міліють наші річки, пересихають малі водойми, зменшується або зникає зовсім вода в колодязях, і це прискорює деградацію природного середовища.

Комунальний позашкільний навчальний заклад Білопільської районної ради «Центр дитячої та юнацької творчості»  в рамках районного соціального-екологічного проекту «Природа наш спільний дім,іншої немає і бути не може», започаткованого Центром дитячої та юнацької творчості спільно з ДП «Білопільський агролісгосп», Радою районного штабу самоврядування школи «Лідер», під егідою Білопільської районної та міської рад та за підтримки Сумської обласної організації Українського Товариства охорони природи двічі на рік: навесні та восени проводять екологічну акцію «Зелена хвиля Білопільщини», залучаючи вихованців закладу,школярів, учнівську молодь, всіх небайдужих громадян, висаджувати  дерева та кущі на вулицях міста, у скверах, а також на пришкільних ділянках та в дендраріях.

Метою проекту є озеленення регіону, збільшення площі зелених насаджень – легенів нашої планети, формування нового, не споживацького ставлення до довкілля, виховання відповідальності кожного за збереження багатства і краси природи рідного краю.

Педагоги та вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, працюючи над виконанням завдань проекту, долучилися до Всеукраїнської громадської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», у рамках якої 18 квітня 2019 року було проведено районну трудову акцію «Посади своє дерево».

Основні завдання акції :

- формування відповідального відношення до довкілля, навичок практичного рішення локальних екологічних проблем;

- еколого-патріотичне виховання молодого покоління;

- навчання школярів основам землекористування і благоустрою, озеленення територій.

Під час акції вихованці закладу позашкільної освіти – діти  та учнівська молодь, члени районного самоврядування школи «Лідер», разом з педагогами Центру, батьками в рамках акції «Посади своє дерево» розширили площу зелених насаджень скверу ім. О.Олеся насадивши, саджанці дуба, каштану.

Але не лише тут з'явилися нові насадження, природоохоронна акція пройшла і в Шкуратівському дендропарку ім. Й.Х.Мухопада, в якому юними лісівниками, членами «Зеленого спецназу» учнівського лісництва Центру дитячої та юнацької творчості, юними продовжувачами справи Йосипа Хомича, були висаджені  саджанці дерева сумах, каштану. Всі саджанці дерев вирощені дбайливими руками вихованців та педагогів закладу позашкільної освіти.

Педагоги разом з вихованцями насадили декоративні кущі та дерева на території міні дендрарію закладу. Площу міні дендрарію поповнили нові види хвойних, екзотичних дерев та кущів, з'явилися і фруктові дерева.

Цей день для дітей, учнівської молоді та дорослих був справді особливим, тому що кожен з них посадив «Своє дерево», наймолодші вихованці разом з батьками, дідусями. Всі намагалися залишити свою частку у справі збагачення природи рідного краю.

З кожним роком  ця форма діяльності стає все більш і більш популярною, вона об'єднує людей, робить їх ближче до природи, а посаджені дітьми дерева будуть рости разом з ними. Потрібно лише здійснювати постійний догляд за зеленими насадженнями: вчасно полити, обробити від хвороб та шкідників, виполоти бур’яни, що успішно здійснюють вихованці разом з педагогами закладу.

Саме такі акції дають можливість молодому поколінню виховувати у собі любов до природи, лісу, флори та фауни, допомагають пізнавати таємниці природи та збагачувати зелені насадження рідного краю. Виховувати у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи.

Зелена хвиля котиться Білопільщиною, попереду ще багато цікавих справ і задумів. Саджайте дерева і наша мала Батьківщина буде буяти в зелені, квітнути і дарувати чисте повітря своїм жителям.

Переглядів: 317 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz