Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 06:08

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 18 » Візьмемося за руки, друзі
16:14
Візьмемося за руки, друзі

Саме під такою назвою 4 грудня 2012 року в ЦДЮТ був проведений фестиваль – конкурс дитячої творчості для дітей та молоді з обмеженими можливостями.

Основною метою зазначеного фестивалю було перш за все, ознайомлення широких кіл громадськості з різноманітною палітрою творчості дітей та молоді з особливими потребами. подарувати радість від спілкування і подарунків. Адже, вони створюють не тільки витвори образотворчого, декоративно ужиткового мистецтва, але й проявляють свій талант у вокалі, хореографії тощо. Крім того, зазначений захід сприяв популяризації волонтерського руху, а також формуванню позитивного ставлення суспільства до людей з обмеженими можливостями.

  • чому ж криється секрет такого прояву талантів в умовах щоденної боротьби з хворобою, самотністю, ізольованістю, нереалізованістю? Можливо, люди, на долю яких випали такі нелегкі випробування дивляться на життя і сприймають його по-своєму, помічаючи і цінуючи те, що для інших не видно крізь буденність і шалений темп сучасного життя? Адже комусь для повного щастя не вистачає ще одного телевізора у квартирі, а для когось рідкісна можливість опинитись за межами своєї кімнати – це і є справжнє щастя. Тому і бачилась, і відчувалась у кожному виробі, кожній пісні та кожному вірші, танцях гармонія, сенс та душа творця, яку неможливо штучно обмежити рамками тісного помешкання. Колись наші предки говорили, що талант – це поцілунок Бога. Талант не вибирає, хвора людина, чи здорова, він – просто талант, перед яким рівні усі. Тож і оцінювати людину слід не за станом її здоров`я, а тільки за тим, чи відмічена вона таким поцілунком.

Конкурсна програма фестивалю включала творче змагання дітей та молоді з обмеженими можливостями і визначення переможців в наступних номінаціях:

• вокал;

• хореографія;

• поезія і проза,

• образотворче мистецтво,

• декоративно-прикладне мистецтво.

Перед святковим виступом учасників відбулася виставка творчих робіт дітей-інвалідів. Роботи конкурсу свідчили самі за себе: для справжнього таланту, як виявляється, немає обмежень та перешкод, він знаходить свій шлях, свій вихід. Кожен учасник унікальний по-своєму і у кожного з них - свій унікальний шлях до творчої самореалізації.

У рамках фестивалю відбувся концерт, на якому діти читали вірші, співали і танцювали. Фестиваль був задуманий і працював не просто як конкурс або демонстрація творчих доробків. Він став демонстрацією сили духу, сили волі і великої мужності, адже його учасники - це люди, фізичні можливості яких обмежені. Деякі обмежені у самостійному пересуванні, орієнтуванні, спілкуванні, але не у можливості творити, і творити настільки красиво, гармонійно і майстерно, наскільки може творити сама природа.

Переможці фестивалю були відзначені грамотами:

номінація «Юні майстри декоративно – ужиткового мистецтва»

І місце - Волокитіна Світлана «Вишивка бісером»;

ІІ місце - Кирильчук Ольга «Солоне тісто».

номінація «Юні вокалісти

І місце - Бражник Олександр;

ІІ місце - Бойко Анатолій, Норець Інокентій;

ІІ місце - Норець Інокентій;

за активну участь вокальний квартет Алексєйцев Дмитро, Савченко Володимир, Коновалов Олександр, Коляда Сергій;

за активну участь вокальний колектив центру реабілітації.

номінація «Хореографія»

за оригінальне виконання спортивного танцю "Брейк - данс" Хореографічний колектив дитячого будинку-інтернату.

номінація «Юні декламатори»

І місце - Новіков Миколай;

І місце - Бражник Олександр;

ІІ місце - Алексєйцев Дмитро;

ІІ місце - Тимченко Віктор;

ІІІ місце - Савченко Володимир.

Усі учасники отримали солодкі призи. За підсумками роботи журі переможці були відзначені грамотами за номінаціями та подарунками.

Щиру подяку висловлюємо педагогам, які підготували своїх вихованців до фестивалю.

Дякуємо людям, які допомогли створити дітям свято, а саме таким підприємцям Бублику М.І., Зайцю Р.М., Іщенку О.М., Ніколаєнку Р.О., Тіщенко І.А., Стеценко О.М., Дегтяр Л.І., Тесленко І.К., Бані Н.О., Краснянській Л.В., Соляник В.Е., Чернявській О.А., Антипенко А.Г., Шапошніковій О.М.

Всі, хто був присутній на фестивалі, ще раз впевнилися в тому, що талант – це дар Божий, а інвалідність – не перешкода для його прояву. Вони мали змогу доторкнутись серцем до серця цих істинно обдарованих людей, загорітись їх оптимізмом, любов’ю до життя, вмінням помічати повсякденні речі та радіти їм і своїми очима побачити справжній процес самореалізації особистостей - гідний приклад справжньої самореалізації для кожного громадянина, незалежно від стану його здоров`я, самореалізації і самовідродження громадянина всього українського суспільства і держави в цілому.

Дуже важливо дбати про таланти, розвивати творчість, адже це не лише об’єднує дітей з особливими потребами, а й формує почуття взаємодопомоги та колективізму.

Переглядів: 701 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz