Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 07:29

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Вісті з позашкілля
15:57
Вісті з позашкілля

ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

18-21 квітня 2016 р. в місті Києві відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Наш район представляли слухачі наукового товариства учнів Центру дитячої та юнацької творчості, переможці ІІ етапу конкурсу Пономаренко Андрій, секція «Українська література», керівник Марина Іванівна Зуєва та Сєлін Максим, секція «Біологія», керівник Ірина Юріївна Аблєєва.

Програма конкурсу передбачала написання контрольних робіт з профільної дисципліни та захист науково-дослідницького проекту.

Пономаренко Андрій захищав науково-дослідницьку роботу «Осмислення феномену самотності у романі Ліни Костенко «Берестечко»», за яку отримав диплом учасника.

 Сєлін Максим отримав диплом ІІІ ступеня за презентацію науково-дослідницької роботи «Екологічна складова у структурі стоматологічних захворювань».

        Дирекція та педагогічний колектив Центру дитячої та юнацької творчості поздоровляє Пономаренка Андрія та Сєліна Максима, їх батьків, наукових керівників М.І.Зуєву та І.Ю Аблєєву, бажає здоров’я та успішного закінчення навчального року.

 

 

Фінальний етап брейн-рингу «Права та обов’язки громадян України»

         20 квітня у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся фінал правового брейн-рингу «Права та обов’язки громадян України».

         Нині Україна крокує шляхом побудови правової держави. У цей час важливим є формування серед учнівської молоді свідомого правового мислення, здобуття знань про життєво необхідні закони та вмінь використовувати їх у повсякденному житті, бо це та сила, яка може і повинна здійснювати оновлення суспільства та забезпечувати справедливе майбутнє нашої держави. Тому головною метою проведення брейн-рингів було правове виховання підростаючого покоління.

         У фінальній грі зустрічалися дві команди, які вибороли першість у півфінальних іграх: команда «Феміда плюс» Ворожбянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 та команда «Феміда» Білопільського НВК: ЗОШ І- ІІІ ст. – ДНЗ №3.

         Фінальна гра складалася з шести раундів:

  • «Презентація команди»;
  • «Правознавча бліц-розминка»;
  • «Права та обов’язки учнів»;
  • «Юридичний марафон»;
  • «Консультація. Ситуація «Куди звернутися?»
  • «Конкурс капітанів».

Конкурс проходив за всіма правилами проведення брейн-рингу і показав, що учасники мають добрі знання з правознавства, ознайомлені з правами та обов’язками учнів, Конституцією України, Конвенцією ООН «Про права дитини».

Гра проходила у запеклій боротьбі, суперники не поступалися один одному, але виграє завжди найсильніший. Цього разу перемогу здобула команда «Феміда плюс» Ворожбянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3.

Голова журі Юлія Сергіївна Дудченко, заступник директора Центру дитячої та юнацької творчості, підвела підсумки: «Жити серед людей непросто, адже в суспільстві кожен відіграє певну роль. Права і обов’язки, свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину людиною. Запам’ятайте! Закони та підзаконні акти створюються для того, щоб ви зверталися до них при потребі. Вони захищають вас. І незнання законів не звільняє нас від відповідальності за їх порушення».

Команда-переможець отримала диплом Центру дитячої та юнацької творчості.

    

 

Інтелектуальна гра-конкурс «Математична АБВГДейка»

Згідно соціально-освітнього проекту «Дійти до кожного – зацікавити всіх» 21 квітня поточного року учасники клубу «Ерудит» Центру дитячої та юнацької творчості в 4 «А» класі Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 провели інтелектуальну гру-конкурс «Математична АБВГДейка», головною метою якої було підвищення знань учнів з математики, підготовка до ДПА, Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру», а також виявлення та підтримка здібних, обдарованих і талановитих дітей.

«Щоб досягти успіхів у навчанні потрібно постійно поповнювати свої знання та наполегливо працювати. І однією із форм навчання є інтелектуальні ігри»,– зазначила у вступному слові ведуча гри Юлія Яковлєва, учениця 7-го класу.

Конкурс складався з:

  • Математична розминка;
  • «Магічний квадрат»;
  • Турнір ерудитів

Змагалися 4 команди: «Коло», «Квадрат», «Трикутник», «Конус». У «Турнір ерудитів» вийшли три команди, що набрали найбільшу кількість балів за 2 конкурси – це команди «Трикутник», «Конус» та «Квадрат». Протягом всієї гри команди активно приймали участь у конкурсах, показавши достойні знання з математики та ерудицію на досить високому рівні.

У турнірі ерудитів капітани команд шляхом жеребкування визначилися зі спеціальними темами:

  • червоний колір, тема «Кенгуру», обрала команда «Трикутник», капітан команди – Сидоренко Ірина;
  • жовтий колір, тема «Обчислення», обрала команда «Конус», капітан команди – Катрич Мілана;
  • зелений колір, тема «Світ часу», обрала команда «Квадрат», капітан  команди – Опанасенко Дар’я.

Капітан команди «Конус» чудово запам’ятала комірки свого кольору в фінальній таблиці, що й дозволило набрати найбільшу кількість балів.

Підсумок конкурсу підвела голова журі Моргун Віра Іванівна,класний керівник, нагородивши дипломом Центру дитячої та юнацької творчості команду-переможця «Конус». Віра Іванівна побажала учасникам гри здоров’я, наснаги у навчанні та успішного закінчення навчального року.

 

                      Учнівська конференція в Сумському державному університеті

22 квітня 2016 р. в Сумському державному університеті відбулася учнівська конференція слухачів наукових товариств Білопільського Центру дитячої та юнацької творчості, слухачів наукових товариств навчально-освітніх закладів Лебединського району та учнів Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Сумського державного університету.

Конференція розпочалася екскурсією, яку провів зав. кафедрою опору матеріалів, кандидат технічних наук, професор Іван Борисович Карінцев, який докладно розповів про матеріально-технічну базу університету, успіхи та здобутки студентів, поділився з перспективою розвитку університету.

Конференцію традиційно відкрив заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Володимир Альбінович Марценківський. Він побажав учасникам конференції успіхів у захисті проектів, успішного завершення навчального року, подякував керівникам навчально-освітніх закладів, котрі організували участь учнів на конференції.

У конференції взяли участь 7 слухачів наукового товариства учнів Білопільського Центру дитячої та юнацької творчості. Ведучою конференції стала слухачка НТУ секції «Опір матеріалів» Шокун Яніна.

Підсумки учнівської конференції підвів зав. кафедрою опору матеріалів І.Б.Карінцев. Професор відмітив актуальність тем учасників конференції, достойну підготовку до захисту й підкреслив, що інженерна спеціальність завжди була, є і буде потрібною в нашій країні, а тому кращим вибором для випускників буде вступ до Сумського державного університету, в якому вони отримають ґрунтовні знання з обраних спеціальностей.

На цьому учнівська конференція закінчила свою роботу.

Переглядів: 550 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz