Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 13:06

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Червень » 28 » Відпочинок у "Веселці" – це здорово!
10:48
Відпочинок у "Веселці" – це здорово!

Літо – це час, коли діти мають можливість зняти психологічне напруження, набуте за рік, уважно подивитись навкруги та побачити поруч щось надзвичайне. Де ще дитина буде почувати себе вільною, незалежною та водночас активною і потрібною, як не в період літніх канікул у профільному таборі відпочинку денного перебування? Табір – це новий світ дитини, нехай і тимчасовий, але дуже важливий. Це сфера активного відпочинку, різноманітна суспільно значуща діяльність, відмінна від типової повчальної, дидактичної, словесної діяльності в умовах природи й унікальності літнього канікулярного часу.  Отже, відпочинок – це здорово!

У літньому таборі сплітаються активний відпочинок з розвитком інтелекту, вихованням особистісних якостей з розвитком самостійності. Літній профільний табір – могутня форма проти бездоглядності, асоціальної поведінки вихованців.

3 думкою про цікаве і  корисне дозвілля та з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб вже другий рік поспіль при Центрі дитячої та юнацької творчості працював профільний табір відпочинку з денним перебуванням «Веселка» без харчування. В таборі з урахуванням вікових особливостей дітей відпочивало 58 дітей,  від 3 до 11 річного віку.

 Перебування дітей у таборі передбачало насамперед використання відпочинку дітей для їх комплексного оздоровлення через традиційні та інноваційні форми табірної роботи, формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, розуміння його переваг. Педагоги  зробили все можливе, щоб у дітей надовго збереглося в пам’яті веселе, гомінке літо, і вони повернулися до  навчального процесу здоровими, повними сил, творчої наснаги та готовими успішно реалізувати всі свої таланти й здібності. 

Багато уваги приділялося пропаганді здорового способу життя. День у таборі розпочинався з  ранкової зарядки під музичний супровід, проводилися спортивні змагання, естафети, конкурси.

Дитина - це перш за все творча особистість, яка потребує постійної реалізації своїх задумів і планів. Педагоги табору зацікавлювали та сприяли розвитку творчих здібностей та інтересів вихованців, враховували дитячі інтереси, приймали  до уваги бажання кожної дитини, їх індивідуальні потреби. Проводилися фотовиставки, майстер класи з квілінгу, оригамі, концертно-ігрові, пізнавально - розважальні програми, веселі ігри, казкові вікторини, заняття – подорожі, під час яких діти відчували себе справжніми майстрами, розкривали свій творчий потенціал та проявляли фантазію. Завдяки таким вмінням, у таборі були створені відносини взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємодопомоги між дітьми та педагогами.

Робота табору також  була побудована на засадах національно – патріотичного виховання, діти дізнавалися про культуру й духовну спадщину українського народу -  співали українських пісень, розказували вірші, ділилися звичаями та традиціями окремих родин.

І в цьому році працювала група дітей «Friends», які спілкувалися англійською та німецькою мовами, що дозволило вихованцям табору застосовувати свої знання у різних формах діяльності (театральних виставах, презентаціях  з елементами бесід, розучуванні пісень і віршів тощо), розкрити свої здібності та обдарування.

По закінченню роботи табору діти здружилися, закріпили свої знання з навчальних програм у гуртках, навчилися доцільно проводити час відпочинку, спостерігати і досліджувати природу рідного краю, отримали масу задоволень, заряд бадьорості та енергії, відновили сили до нового навчального року.

 Під час урочистого закриття діти не стримували хвилювання, адже прощалися з новими друзями та педагогами, на  згадку про табір  діти отримали пам’ятні листівки та подарунки.

Переглядів: 423 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz