Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 20:56

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 28 » Від серця до серця, від керівника до вихованця
16:47
Від серця до серця, від керівника до вихованця

Більше 10 років прищеплює своїм вихованцям любов до прекрасного народного ремесла керівник творчого об'єднання «Лозоплетіння» ЦДЮТ Суховерхова Ніна Михайлівна.

З 1999 року Ніна Михайлівна почала вивчати та займатися найдревнішим видом ремесла – лозоплетінням. Міцні та гнучкі прутики в руках цієї жінки, перетворюються на чудові довершені вироби.

Як керівник творчого об'єднання, вона завжди намагається своєчасно розкрити та розвинути творчі здібності кожного вихованця, прилучити їх до ремесла, яке з давніх часів існує в нашому краї.

«Звичайно, навчити дітей лозоплетінню – це дуже великий труд. Починають боліти пальці, але з часом і пальці, і рухи зміцнюють, добре відчуваючи прутки та форму виробів. І це результат творчої праці, нагорода за терпіння», – говорить Ніна Михайлівна.

Вироби її вихованців уже багато років поспіль займають призові місця на конкурсах обласного та Всеукраїнського рівнів (постійно виборюючи путівки в МДЦ «Артек»). Жодне свято в місті не проходить без виставки декоративно-прикладної творчості, на яких з великою майстерністю, невичерпною фантазією завжди представлені роботи вихованців Ніни Михайлівни.

Минають роки, але Ніна Михайлівна так і живе у постійному творчому пошуку, освоюючи нові методи плетіння лозою.


 

Сьогодні бісер – це вершина моди. Його використовують у різноманітних виробах, прикрасах, в оздобленні одягу, ужиткових речах.

Навчитися ж перетворювати прості намистинки на прекрасні вироби можна на заняттях гуртка «Бісероплетіння» під керівництвом Надії Євгеніївни Рудь.

Надія Євгеніївна – справжній спеціаліст своєї справи, яка більше 15 років працює в Центрі дитячої та юнацької творчості, спрямовуючи свою роботу з дітьми на розкриття творчих здібностей кожного вихованця, їх самовдосконалення та розвиток особистості.

Вихованці Надії Євгеніївни щороку виборюють призові місця на конкурсах різного рівня з декоративно-прикладного мистецтва. Вона є авторитетом для батьків, учнів, колег.

Надія Євгеніївна працює над собою, перетворюючи власні ідеї у реальність, пробуджує в душах вихованців прагнення до нового пошуку та нових знань.


 

«То непросто солома, а промінчики сонця, які перетворюються в дитячих руках на справжні витвори мистецтва», – говорить Антоніна Володимирівна Ткаченко, керівник творчого об'єднання «Соломоплетіння» Центру дитячої та юнацької творчості. Тонкощам роботи із соломою навчилася сама і вже три роки навчає цьому виду ремесла своїх вихованців. За такий короткий термін вона сама особисто та її гуртківці досягли неабияких успіхів в даному ремеслі.

Антоніна Володимирівна здібний та талановитий керівник. Твори її вихованців щорічно презентуються на виставках і конкурсах народного ремесла обласного та Всеукраїнського рівнів, де вирізняються своєю вишуканістю, довершеністю, завжди привертають увагу глядачів та отримують призові дипломи та нагороди, за що гуртківці занесені до книги «Обдаровані діти України».


Переглядів: 550 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz