Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 09:58

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 22 » Учнівський Конгрес «Збережемо зелені скарби Білопільщини»
21:20
Учнівський Конгрес «Збережемо зелені скарби Білопільщини»

У Білопільському Центрі дитячої та юнацької творчості 14 березня 2019 року відбувся районний учнівський Конгрес лісівників-дендрологів та юних натуралістів,екологів «Збережемо зелені скарби Білопільщини».

Мета еколого-натуралістичного заходу  підвищення ефективності і якості організації еколого-натуралістичної роботи ,залучення молоді до практичної та дослідницької роботи в галузі лісництва, екології та охорони природи. Захід відбувся в рамках районного соціально-екологічного проекту «Природа наш спільний дім,іншої немає і бути не може», започаткованого Центром дитячої та юнацької творчості спільно з ДП «Білопільський агролісгосп», Радою районного штабу самоврядування школи «Лідер», під егідою Білопільської районної та міської рад та за підтримки Сумської обласної організації Українського Товариства охорони природи.

У районному учнівському конгресі лісівників-дендрологів та юних натуралістів,екологів «Збережемо зелені скарби Білопільщини» взяли участь представники дитячого Товариства охорони природи Центру дитячої та юнацької творчості, учні Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. С .М. Гордієнка,Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ №3, Ворожбянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ №1, Ворожбянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, представники ДП «Білопільський агролісгосп», педагоги Центру дитячої та юнацької творчості.

Програма роботи конгресу передбачала проведення засідання круглого столу «Зберегти природу-наша турбота», проведення тренінгу «Здорова планета – здоровий ти».

Учнівський конгрес розпочався виступом членів дитячого Товариства охорони природи  Центру дитячої та юнацької творчості які презентували завдання еколого-натуралістичних акцій, конкурсів, які проводяться в рамках проекту, звернули особливу увагу членів учнівського конгресу на масово-пропагандистську, агітаційну, природоохоронну роботу по відновленню та відтворенню зелених багатств рідного краю.

Відповідно завідувачкою відділу еколого-натуралістичної та науково –дослідницької роботи О.І.Глущенко було запропоновано юним природолюбам Білопільщини спільно з представниками ДП «Білопільський агролісгосп», членами дитячого Товариства охорони природи ЦДЮТ, педагогами закладу позашкільної освіти прийняти участь у засіданні круглого столу «Зберегти природу – наша турбота». Учасники плідно поспілкувалися на тему збереження зелених скарбів рідного краю, відтворення лісових насаджень. Учасники засідання круглого столу вирішили підтримати еколого-натуралістичну акцію «Чисте повітря – здоровий Ти!», яка проходить в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» та районного проекту Білопільського ЦДЮТ «Природа наш спільний дім, іншого немає і бути не може», та включає в себе організацію та проведення трудових десантів з метою збереження території парків, скверів, лісів, розмноження деревних та кущових рослин, створення нових зелених зон на території сіл і міст району.

Юні охоронці природи взяли активну участь у обговоренні важливих питань зі збереження та охорони зелених скарбів рідного краю та висловили свої бачення та побажання «Зеленій планеті», які розмістили на глобусі.

Великий інтерес у учасників заходу викликала зустріч з представником ДП «Білопільський агролісгосп». На учнівський Конгрес завітала людина особливої професії. Адже професія лісника, майстра лісу – це особлива професія. І швидше це навіть не професія, а покликання. Життя людей даної професії пов'язане з охороною і примноженням лісових багатств нашої країни. Є таланти, які проявляються лише при безпосередньому зіткненні із справою. І професія працівника лісового господарства відноситься саме до їх числа. Адже ліс, в якому постійно працюєш, доводиться знати досконально. І ніяка література не здатна замінити особистого знайомства з ним. Працівник лісового господарства – це посередник між природою і суспільством, людина якій властиві специфічні душевні якості: любов до природи, витривалість, винахідливість, сміливість. Спілкуючись з учасниками учнівського конгресу Представник ДП «Білопільський агролісгосп» головний лісничий Усик Максим Вікторович розповів учасникам заходу про професію лісничого, специфіку даної роботи та відповів на численні запитання учасників конгресу.

Учасники заходу взяли активну участь у екологічній грі «Коло ідей» та висловили своє бачення в справі охорони та відтворення природи, залучившись до інтерактивної вправи «Закінчи думку». Свої знання учасники Конгресу перевірили під час проведення екологічної вікторини «Природа в моєму житті».

За результатами роботи Конгресу юними охоронцями природи були визначені основні напрямки роботи юних лісівників-дендрологів, натуралістів, екологів Білопільщини в наступному році. Представники від кожного навчального закладу написали «Лист нащадкам», у якому описали якою вони бачать екологічну ситуацію нашого міста, своє ставлення до нього, свої спроби змінити його на краще.

На завершення районного дитячого екологічного Конгресу його учасники виробили спільне звернення до державних і громадських організацій, дітей та учнівської молоді Білопільщини: «Ми не можемо стояти осторонь найважливішої справи – збереження нашої планети. Це спільна справа дорослих і дітей. Адже, саме нам, юним жити і творити на планеті Земля в третьому тисячолітті.

Ми звертаємося до вас – сьогодення і майбуття нашого рідного краю:

• Сміливіше і впевненіше ставайте до лав захисників природи!

• Давайте спільно діяти так, щоб природа відчула нашу турботу і доброту, щоб прийдешні покоління сказали нам слова подяки.

• Консолідуйте зусилля державних та громадських екологічних організацій на реалізацію національних і міжнародних екологічних програм спрямованих на лісовідновлення та лісорозведення, збереження, підтримку і відтворення природи.

• Сміливіше ставайте до лав учасників районного соціально-екологічного проекту «Природа наш спільний дім – іншої немає і бути не може».

• Долучайтеся до проведення просвітницької роботи серед краян по захисту і збереженню довкілля, участі у практичних природоохоронних заходах з лісозбереження та лісовідновлення.

Проблема збереження природних ресурсів залежить сьогодні від кожного з Вас, кожної людини на Землі. Вирощуйте лісові культури методом висаджування сіянців, саджанців, живців дерев і чагарників чи висіванням насіння. Нехай наша країна, славиться лісом, який був і залишається одним з головних її багатств. Ліс – це усе живе навколо нас! Знищуючи ліси, ми знищуємо своє майбутнє!».

Переглядів: 377 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz