Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 12:55

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 22 » Участь в обласних етапах Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців та Всеукраїнської гри "Джура"
08:28
Участь в обласних етапах Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців та Всеукраїнської гри "Джура"

         З метою розвитку творчих інтересів вихованців з різних напрямів краєзнавства, науково-дослідницької та природоохоронної роботи, виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, формування в дітей і підлітків навичок здорового способу життя 15 – 17 травня 2015 року на базі Сумського Державного позашкільного закладу – дитячого закладу санаторного типу «Ровесник» відбулися відразу два важливі заходи: обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців та обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Серед команд - учасників заходів перемогу виборювали і юні краєзнавці Білопільського Центру дитячої та юнацької творчості та юні джури Куянівського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ.

         Урочисте відкриття заходів відбулося під маршову музику Сумського військового оркестру 27 реактивного полку, з вітальним словом до учасників звернулася директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації О.І.Попова, директор обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Л.В. Тихенко, представники Сумського обласного осередку характерництва та бойових мистецтв, Сумської школи козацького бойового мистецтва «СПАС».

         Юні пошуковці ЦДЮТ у складі Івченко Анни, Зимогляд Альони, Ніженець Євгенії, Кузіної Ірини, Терещенка Олега, Лагуткіна Федора, Борщова Михайла, Калініченка Дмитра протягом трьох днів змагалися у різних конкурсах і змаганнях.

         Художньо-мистецьке представлення команди («Візитка») посприяло знайомству дітей між собою, надало інформацію про особливості місця проживання, навчальний заклад учасників зльоту.

         Під час проведення туристсько-краєзнавчої вікторини юні білопільці продемонстрували знання з географії та історії України та Сумщини, літератури, природознавства, народознавства та зайняли в цьому конкурсі ІІ місце. Друге місце посіли юні краєзнавці і в проходженні експедиційного маршруту, що вимагало в учасників навичок польової експедиційної роботи з різних напрямів краєзнавства, спортивного орієнтування та техніки пішохідного туризму.

         Конкурс-захист короткотермінової пошуково-дослідницької роботи за темою: «У традиції краса тисячоліть» зачарував всіх присутніх художнім представленням речей повсякденного вжитку. Юні пошуковці ЦДЮТ представили обряд та рецепти випікання Великоднього хліба – паски, що використовуються на Білопільщині.

         За результатами захисту звітів про пошуково-дослідницьку роботу гуртків команда ЦДЮТ зайняла ІІІ місце.

         Свої враження діти демонстрували під час конкурсу репортажів про зліт за допомогою сценок, частівок, репу, мальованих газет.

         У напруженій боротьбі команда Білопільського Центру дитячої та юнацької творчості зайняла ІІІ загальнокомандне місце.

         Юні козацькі джури з Куянівки змагалися у таких конкурсах і змаганнях: «Візитка рою», грі «Відун», конкурсі «Ватра», смузі перешкод за козацькою легендою, змаганнях з надання першої долікарської допомоги «Рятівник», змаганнях зі стрільби з лука, впоряду (стройова підготовка), теренової гри з елементами спортивного орієнтування, конкурсі звітів про виконання завдань під гаслом «Добра справа», змаганнях «Лава на лаву».

         Особливо запам’ятався юним куянівцям конкурс «Лава на лаву», під час якого вони продемонстрували силу, мужність, спритність, витривалість та зайняли ІІІ місце. Не менш азартною була стрільба з лука, в якій команда Куянівського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ була другою. Третє місце юні джури зайняли, долаючи смугу перешкод.

         Участь дітей у подібних заходах сприяє їх фізичному, морально-психологічному, інтелектуальному, ідейно-світоглядовому, духовному т са патріотичному вихованню на основі українських національних традицій та християнської моралі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 637 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 2.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz