Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 18:43

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 11 » У дружньому колі майстрів
15:29
У дружньому колі майстрів

Українське національне мистецтво завжди було яскравою квіткою у віночку слов’янських культур. Відтворення народних традицій, вживлення їх у свідомість молоді через поєднання староукраїнської культури з сучасними тенденціями є одне із основних завдань у роботі творчих об’єднань декоративно-ужиткового відділу ЦДЮТ.

Через краєзнавчо-пошукову роботу, роботу в творчих майстернях, майстер-класи, спілкування з майстрами народних ремесел наші вихованці вбирають у себе кращі традиції свого народу, вчаться бачити прекрасне і самореалізовуватися у вибраному виді ремесла, пропагувати національну культуру широкому загалу.

24 листопада 2017 року Білопільський центр дитячої та юнацької творчості гостинно розчинив двері на ярмарку народних ремесел «У дружньому колі майстрів».

В затишно прикрашеній залі зібралися учасники та гості заходу.

Відкрила ярмарок пісня «Український ярмарок» у виконанні Любові Примак, вихованки вокальної студії закладу, кер. І.І.Євтушенко. А допомогли їй відкрити свято веселі скоморохи – акробати циркової студії під керівництвом В.Г.Бичека.

Свято народних звичаїв і традицій продовжило знайомство з творчими майстернями, в яких працювали вихованці разом із своїми керівниками в 12-ти номінаціях. Юні майстри ділилися своїм вмінням з техніки виготовлення виробів з дерева, тканини, ниток, бісера, соломи, солоного тіста, паперу, тощо.

Не залишили байдужими присутніх різьблені вазони, відтворена дерев’яна садиба ХVІІІ ст. умільцями творчого об’єднання «Архітектурне моделювання», ткані та вишити рушники, ляльки-мотанки, які були представлені на виставці робіт  вихованців закладу.

Живопис – вид образотворчого мистецтва, який не тільки відтворює дійсність або вигадані образи, але й дає місце польоту фантазії, пробуджує найпотаємніші мрії та уяву. Вмінню образотворчого мистецтва вихованці вчаться в художній студії «Палітра» при ЦДЮТ.

А ще із задоволенням діти відвідують творчі об’єднання «Бісероплетіння», «Орігамі», «Лозо- та соломоплетіння»

Поділилась своїм вмінням з техніки розпису батику та вишивки бісером народна майстриня Гаманенко Наталія Євгеніївна – вчитель трудового навчання Білопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. С.М.Гордієнка.

До народної криниці звичаїв, обрядів долучаються і найменші наші вихованці Школи раннього творчого розвитку «Малятко», які привітали присутніх музичним твором «Грицю, Грицю, до роботи!»

А ще викликали бурю сміху літературні персонажі Стецько та Уляна.

Ф який же ярмарок без запальних циганів, без українського танцю та циркових номерів.

А ось і музиканти збирають охочих послухати задушевної гри на гітарі у виконанні Віталія Назаренка, вихованця музичної студії «Мрія», кер. В.І.Вусатюк.

Порадувала виконанням пісні «Я маленька україночка» і вихованка вокальної студії Еліна Радченко.

Разом з тим на заході проводився районний конкурс графіті в рамках обласного творчого конкурсу «Моя Україна – соборна, вільна, неподільна» у межах обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!», в якому взяли участь юні художники району. Після підведення підсумків слово мала голова журі директор ЦДЮТ І.В.Ручкіна, яка привітала учасників  та вручила їм нагороди разом з подарунками.

Не залишились без привітання і наші учасники щойно проведеного в м.Суми обласного фестивалю-конкурсу «Перлини нашої душі», де вони посіли два перших і одне друге місце.

Та яким би приємним і цікавим не було свято, та час добігає кінця… На зустрічі майстрів ми говорили про народні традиції, про те, що необхідно зберігати і примножувати надбання української культури і про тих, хто долучається до народної творчості, декоративно-ужиткових ремесел.

А закінчився ярмарок побажанням ведучої усім українцям:

«Щоб родила щедро нива,

Щоб у хаті все як слід,

Щоб довіку був щасливий

Український славний рід!»

Переглядів: 436 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz