Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 18:58

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 9 » Таке чарівне та пізнавальне літо!
10:54
Таке чарівне та пізнавальне літо!

Уже багато років поспіль Центр дитячої та юнацької творчості співпрацює з пришкільними таборами шкіл району. Протягом цьогорічного ІІІ навчально-оздоровчого семестру вихованці пришкільних таборів 9 шкіл (зокрема і сільських) були частими гостями в Центрі дитячої та юнацької творчості, де для них традиційно організована робота Центру дозвілля.  

План роботи передбачав екскурсії по закладу, міні-дендрарію, Шкуратівського дендропарку, майстер-класи, музично-розважальні та інтелектуально-пізнавальні програми.

В міні-дендрарію позашкільного закладу працівники відділу еколого-натуралістичної роботи та сільськогосподарського дослідництва ознайомили юних екскурсантів в пізнавально-розважальній формі з понад 50–ма видами різноманітних дерев та кущів: білої акації, півонії деревовидної, різновидами соснових, ялинкових, садових дерев та кущів. Не залишили байдужими юних відвідувачів і кабінети природи з його мешканцями та міні–зоопарк. Діти любувалися тваринками та годували їх. Шиншили, кролики, мініатюрні білки, морські свинки, хом’яки, щури, птахи різних видів та порід: папуги, кенари, декоративні кури, голуби, фазани та інші мешканці вольєрів жваво зустрічали школярів та з цікавістю куштували принесені їстівні подарунки.

Також для дітей було проведено майстер-класи, під час яких вони мали можливість навчитися виготовляти ляльки-мотанки, витинанки, вироби з солоного тіста. За допомогою мультимедійної презентації юні відвідувачі змогли стати учасниками віртуальної екскурсії «Сім чудес Сумщини» та «Подорожуємо Сумщиною».

Учні відвідали музей «Відродження», в якому ознайомилися зі зразками українського одягу, мистецтвом рідного краю, ремеслами і промислами, втіленими в ляльках, виробах, сувенірах, речах побуту. Діти поглибили знання про матеріальну і духовну культуру народу, прониклися повагою до звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу.

Незабутні враження залишила в дітей екскурсія до дендропарку «Шкуратівський» – справжньої зеленої перлини Сумщини, парку місцевого значення. Дендропарк Створений в 1967 році в селі Шкуратівка Білопільського району природолюбом-аматором, учителем біології місцевої школи Йосипом Хомичем Мухопадом. Парк порівняно молодий, та за неповних 50 років тут вирощена велика кількість саме голонасінних рослин. Природна пам’ятка має велику цінність як місце акліматизації екзотичних дерев і кущів на Сумщині. Парк має пізнавальне, естетичне та екологічне значення.

Слід відзначити, що в присвоєнні парку статусу об’єкту особливої охорони в Україні значну роль відіграв і колектив ЦДЮТ, що тісно співпрацював із засновником дендропарку у виданні путівника, встановленні інформаційного щита природоохоронного об’єкту, тощо. З 1998 року на базі дендрарію проводиться дослідницька робота членами дитячого лісництва Білопільського районного Центру дитячої та юнацької творчості.

Під час екскурсії керівник гуртків «Юні дендрологи» відділу еколого-натуралістичної роботи та сільськогосподарського дослідництва Глущенко О.І. в ознайомчо-пізнавальній формі розповіла про різні породи хвойних: сосну та ялину звичайну, модрини, ялівець звичайний, Віргінський, козацький, скельний, смереки, туї та країни їх походження. Своєю красою та величчю вразили юних відвідувачів рідкісні породи дерев: ялина колюча голуба, сосна Банкса, сосна Веймутова, дугласія голуба, ялина канадська, смерека європейська, гінкго . Діти назбирали шишок, відвідали пам’ятник Невідомому солдату, пам’ятний знак Й.Х. Мухопаду та вшанували його пам’ять.

         Сподобався вихованцям пришкільних таборів туристично-краєзнавчий квест «Стежками Білопільщини», під час якого діти за допомогою карти знаходили станції («Народознавчу», «Природничу», «Патріотичну», «Історичну», «Туристичну») та виконували відповідні завдання.

Пахощами лугових трав та смачної польової каші скликало вихованців пришкільних таборів туристичне вогнище «Свято друзів». Керівники Центру дитячої та юнацької творчості підготували для них веселі спортивні естафети, інтелектуальні конкурси. Хлопці грали в футбол, дівчатка плели віночки з польових квітів. Проводилися конкурси кострових та кашоварів. В кінці свята діти скуштували смачну польову кашу та провели кільцівку туристичних пісень.

Відвідини дітей пришкільних таборів шкіл району позашкільного закладу дають змогу краще ознайомитися їм з роботою Центру дитячої та юнацької творчості, викликати інтерес до процесу навчання, віднайти справу до душі та залучити більшу кількість вихованців до навчання в творчих об’єднаннях закладу.

 

 

 

 

Переглядів: 864 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 2.6/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz