Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 20:56

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 13 » Свято зимуючих птахів
14:37
Свято зимуючих птахів

На дворі зима, давно поховалися всі комахи, з’їдені майже всі запаси горобини, насіння бур’янів, яке ще де не де залишилося надійно сховала зима під товщею снігу, який щільно вкрився льодяною кіркою. Голодно нашим пернатим друзям. Важко доводиться птахам, багато з них гинуть від холоду і голоду.

Юні орнітологи Центру дитячої та юнацької творчості ще на початку зими разом з дорослими виготовили та встановили годівниці на території міні дендрарію закладу, в сквері ім. О.Олеся, і постійно підгодовують своїх пернатих друзів, поповнюючи годівниці кормами, доглядають за ними та проводять спостереження за зимуючими птахами. Багато небайдужих дітей та дорослих, які турбуються про зимуючих птахів у нас на Білопільщині.

6 лютого для дітей та учнівської молоді в Центрі дитячої та юнацької творчості у відділі еколого-натуралістичної та науково-дослідницької роботи відбулося свято зимуючих птахів «Синицин день», присвячене зимуючим птахам. На свято завітали юні природолюби Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 2 ім. С.М.Гордієнка, Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ №3, Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ №4, Білопільського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №5 ім. А.С.Макаренка.

На святі зустрічала гостей Синиця, яка була приємно вражена тією кількістю малюнків про зимуючих птахів, які діти принесли на свято, а, найголовніше, жоден з учасників свята не прийшов з порожніми руками. Діти принесли годівниці різноманітних конструкцій, різні види кормів для пернатих друзів.

Юні любителі природи розповіли Синиці про те як вони, у своїх навчальних закладах, вдома, турбуються про зимуючих птахів. Під час цікавого дійства діти дізналися багато нового та повчального про птахів, позмагалися у відгадуванні загадок, прийняли участь у пташиному концерті, відвідали пташине кафе «Синиця» та пригостили зимуючих птахів їх улюбленими стравами. Присутня на святі Синиця запропонувала  юним орнітологам пройти свої "Пташині тести" та познайомила дітей з птахом-теслярем, птахом-кішкою, птахом-будівельником та акробатом, пернатим солістом, нічним хижаком та легковажною пташиною матусею.

На святі зимуючих птахів діти виявили неабиякі знання про життя птахів. Варто пам’ятати всім, що в зимовий час нашим пернатим друзям буває дуже холодно і голодно. З 10 синиць виживає тільки 1. І наше з вами завдання – не дати загинути взимку від холоду і голоду нашим зимуючим птахам. Підгодовуючи птахів, ми вирішуємо декілька екологічних проблем, оскільки одна годівниця може врятувати від смерті до 50 синиць за зиму. Одна синиця рятує від шкідників до 10 дерев за сезон. Одне невелике дерево забезпечує киснем трьох чоловік. Ці цифри дуже наочно підтверджують необхідність нашої турботи про пернатих друзів.

На завершення свята його учасники разом з керівниками розвісили годівниці, які виготовили власноруч та принесли на пташине свято в сквері ім. О.Олеся, парку Т.Г.Шевченка, насипали в них різноманітного корму з надією врятувати не одне пташине життя.

Учасники заходу звертаються до всіх небайдужих жителів Білопільщини: підгодовуйте птахів взимку, а вони обов’язково віддячать нам навесні, рятуючи наші сади від шкідників та даруючи щедрі врожаї. Допоможемо їм, врятуємо життя птахам у цей скрутний для них час!!!

Переглядів: 398 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz