Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 14:16

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 5 » Спільні зусилля – збережуть довкілля
13:37
Спільні зусилля – збережуть довкілля

18 квітня 2017 року в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся районний екологічний конгрес «Здорова планета – здоровий тил», який зібрав разом небайдужих юних жителів Білопільщини.

Мета конгресу – об’єднати зусилля громадських організацій та навчальних закладів для спільної діяльності з поліпшення екологічної ситуації в нашому місті.

Активну участь в роботі конгресу прийняли:

  • Білопільський НВК: ЗОШ ІІІІ ст.-ДНЗ №3;
  • Білопільська ЗОШінтернат І-ІІІІ ст. ім.. А.С.Макаренка;
  • Ворожбянський НВК: ЗОШ ІІІІ ст.-ДНЗ №1;
  • Центр дитячої та юнацької творчості;
  • КП «Білопільський житловик».

Всім відомо, що великий патріотизм починається з малого: з любові до того місця, де ти народився, де живеш. Ми часто чуємо від учителів, батьків, від вчених та політиків, що «природу потрібно оберігати». Ми звикли до цього заклику, і навіть не замислюємося над його змістом. І дійсно, чому ми повинні оберігати природу? Саме це питання підіймалося під час засідання круглого столу «Зберегти природу – наша турбота». Діти та дорослі спілкувалися з питань охорони природи. Нажаль людина іноді не до кінця розуміє, що робить, скептично відноситься до прогнозів учених, які стверджують, що вже не за горами той час, коли ми настільки змінимо умови життя на планеті, що під загрозою опиниться наша особисте існування.

Ми, найрозумніші істоти Землі, скидаємо сміття в найближчу річку чи лісонасадження «Щоб далеко не везти!» Прокладаємо стежки через газони, квітники «Щоб скоротити шлях!» Влаштовуємо пікніки та розкладаємо багаття прямо під низькими гілками дерев «Адже тут так затишно!». На жаль більшість людей ставиться до природи по-варварські. Місця відпочинку в природі все більше нагадують сміттєзвалища і нерідко стають шкідливими для самої людини. А це творіння наших рук.

Сьогодні ми все частіше чуємо страшні, як безжальний діагноз, слова «екологічна катастрофа». Звичайно катастрофа – це ще не повна загибель! І ми ще взмозі відвернути загрозу.

Учасники конгресу переконані – від кожного з нас, а не від політиків та державних діячів залежить, що ми залишимо після себе – засмічені ліси, річки? Чи зелену квітучу планету. І починати потрібно з перебудови власної свідомості і власної поведінки. Посадити дерева та квіти біля рідного будинку, допомогти братам нашим меншим у скрутний для них час. Зупинити того, хто засмічує нашу землю, по якій ми всі ходимо. Адже це так просто.

Юннати Білопільщини закликають всіх небайдужих прийняти участь у довгостроковому проекті «Земля наш спільний дім, іншої нема і бути не може», в рамках якого проводяться акції «Зелена хвиля Білопільщини», що включає в себе проведення трудових акцій «Юннатівський зеленбуд», «Твоє місто – твій дім. Зробимо його містом краси та чистоти», «Парад квітів біля школи», «Майбутнє лісу в твоїх руках», загальноміський конкурс «Квітуй рідне місто моє».

Під час Конгресу було проведено тренінг «Здорова планета – здоровий ти», під час якого кожен учасник зміг висловити свою думку, яке місце займає природа у його життя, запропонувати свої ідеї, які зможуть допомогти зберегти здоров’я планети, а відповідно і власне здоров’я. Кожен учасник конгресу написав свої ідеї на стікері – сердечку, яке «подарував» нашій планеті.

По завершенню роботи екологічного конгресу всі його учасники написали «Лист нащадкам», описавши екологічну ситуацію у нашому місті, своє ставлення до неї, свої спроби змінити її та виробили спільне звернення до всіх жителів Білопільщини:

  • Об’єднатися в спільне коло охоронців природи.
  • Стати активними учасниками районного соціальноекологічного проекту «Земля наш спільний дім, іншої нема і бути не може».
  • Насаджувати дерева і квіти та оберігати їх.
  • Допомагати вижити безпритульним тваринам.
  • Не засмічувати, а відновлювати малі річки, джерела, рідну землю.
  • Не шкодити довкіллю!

Окремо ми – ніщо, а разом – ми сила і зможемо подолати димові завіси, очистити землю від бруду, озеленити міста і віднайти вірні шляхи вирішення проблем. Варто лише захотіти і все нездійсненне стане реальним.

Оберігайте рідну природу!

Переглядів: 498 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz