Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 17.05.2024, 00:40

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Сьогодні профільне навчання - завтра професія…
17:01
Сьогодні профільне навчання - завтра професія…

Можливість здобути професію в шкільні роки та реалізуватися в дорослому житті для дітей Білопільського району дає  Центр дитячої та юнацької творчості. Займаючись в творчих колективах позашкільного навчального закладу діти оволодівають певними професійними уміннями, навчаються товаришувати, спілкуватися з однолітками – вивчають світ професій.

Завдання Центру полягає в тому, щоб, дати дитині навички трудового виховання, для цього педагоги постійно впроваджують інноваційні системи та  нові навчальні технології.

Трудове виховання підростаючого покоління – справа величезного державного значення. Такі якості особистості, як працьовитість, повага до праці і людей праці, прагнення приносити користь суспільству, необхідно виховувати з дитинства. За час навчання в закладі дитина має змогу отримати навички декількох професій і стати повноцінним спеціалістом. Випускники Центру отримують не лише знання та навички з певного ремесла, а й свідоцтво про закінчення позашкільного навчального закладу державного зразка.

Любов до народного ремесла позашкільники прищеплюють вихованцям через роботу в Школі мистецтв «Сузір’я», яка включає в себе різноманітні напрямки: соломоплетіння, лозоплетіння, художня обробка деревини, вишивка, бісероплетіння, шкіргалантерея, образотворче мистецтво. Прагнення людини самореалізуватися штовхає її на освоєння нових спеціальностей, більш затребуваних і перспективних. Тому діти можуть займатися в декількох творчих колективах.

Так, наприклад Дударєв Денис, займається з юних літ в цирковій студії «Посмішка» (керівник Бичек В.Г.) та в творчому об’єднанні «Технічне моделювання» (керівник Ключник О.В.). В 2016 році став переможцем Всеукраїнської виставки – конкурсу робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання за роботу «Ракета Х-35Є».

Путівкою в життя стали творчі колективи художнього різьблення по дереву та пішохідного туризму для Білана Романа, який приймав участь у обласних туристичних зльотах та отримував неодноразові перемоги в конкурсах різних рівнів, чергову перемогу він здобув у Всеукраїнській виставці – конкурсі науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!» за роботу «Макет храму «Різдва Пресвятої Богородиці». В даний час Роман став студентом Путивльського педагогічного коледжу ім. С.В.Руднєва (спеціальність «Фізична культура та спорт» з додатковою кваліфікацією «Трудове мистецтво»).

Керівник гурткового колективу «Художня різьба по дереву» Ходак М.А. навчає дітей не лише ремеслу, а й показує, як завдяки наполегливості та постійному самовдосконаленню можна отримувати подвійний результат: у вигляді готового виробу та перемозі в конкурсах. Так, в 2015 році Дудкін Євген став переможцем Всеукраїнської виставки – конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!» за механічну іграшку «Санітар лісу», в 2016 році в однойменному конкурсі Ткаченко Артем отримав диплом ІІІ ступеня за роботу «Танцівниця» та Хацько Антон за роботу «Гімнаст».

В цьому навчальному році в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю проходив фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі», в якому Максим Анатолійович разом з вихованцями (Гузовським Владиславом та Ткаченко Артемом) прийняли участь та зайняли перші місця за двома віковими категоріями.

Програмою фестивалю передбачалось: виставка творчих робіт вихованців, педагогів, конкурс творчих презентацій своїх надбань, обмін досвідом майстерності.

Ще один цьогорічний випускник творчого колективу «Образотворче мистецтво» (керівник Олексієнко І.А.) Шевченко Іван, отримав від Міністерства освіти і науки України грамоту ІІ ступеня за роботу «За нашу свободу» Всеукраїнського конкурсу військово-патріотичної творчості учнівської молоді. На часі Іван став студентом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Ще не одне покоління юних майстрів випустить зі своїх стін позашкільний навчальний заклад, адже колектив не зупиняється на досягнутому.

Ми віримо, що на цьому перемоги наших вихованців не закінчаться і їх захопленість народним ремеслом – це сходинка на шляху їх професійного самовизначення.

Переглядів: 458 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz