Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 09:50

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 25 » ШЛЯХОМ ДО ВДОСКОНАЛЕННЯ
08:34
ШЛЯХОМ ДО ВДОСКОНАЛЕННЯ

Проблема підтримки обдарованої учнівської молоді, створення умов для виховання особистості з високим рівнем сформованості інтелектуальних здібностей, що є актуальним на сучасному етапі модернізації системи освіти держави, актуалізує питання підвищення якості позашкільної освіти, удосконалення її змісту, форм і методів організації навчально-виховного процесу. Сьогодні ці питання є надзвичайно злободенними для наукового товариства учнів, що діє в Центрі дитячої та юнацької творчості, зокрема його секцій «Історія України та «Історичне краєзнавство».

У літній період ефективною формою організації дослідницької роботи слухачів наукового товариства учнів є літні навчально-польові практики, які передбачають закріплення теоретичних знань, набутих протягом навчального року, при допомозі науково-дослідницької роботи, виконання практичних робіт та індивідуальних наукових завдань, у ході яких учні набувають навички наукового дослідництва, вчяться критично мислити, здійснювати перевірку науково достовірних закономірностей і положень.

Нещодавно слухачі секції НТУ, з метою збору матеріалів для написання наукової роботи, разом з керівником секції В.М.Королем та зав. відділом А.І.Солорєвою побували у Білопільському вищому професійному училищі, де їх щиро вітали в.о. заступника директора Сіренко Олена Станіславівна та викладач історії Наливайко Альона Геннадіївна.

Спочатку учні проглянули фільм, присвячений 95 річниці училища, потім Олена Станіславівна провела екскурсію навчальними кабінетами, в яких викладачі ознайомили практикантів з основними завданнями навчально- виховного процесу.

З великим задоволенням слухачі наукового товариства відвідали музей училища. Змістовною та цікавою була розповідь екскурсоводів про становлення училища, його історичні віхи, випускників, серед яких Герой Радянського Союзу П.А.Логвин, учасники афганських подій В.Г.Ніколаєнко, Василь Грицак, Анатолій Гулов, Сергій Мелентів. З вдячністю згадували і про Якова Степановича Соколова, який був незмінним директором 33 роки і завдяки кому училище уникло розформування у роки війни.

Багато випускників і нині займають відповідальні пости на солідних підприємствах України. Тож і сьогодні актуальним є набуття робочих професій, які так потрібні нашій державі.

Далі учасники практики побували в майстернях училища, де з цікавістю слухали розповідь старшого майстра виробничого навчання Олега Вікторовича Сліпченка, котрий розповів учням про професії, які отримують навчаючись в училищі, здобутки учнів, показав вироби, зроблені їх руками.

Наостанок всіх гостинно пригостили чаєм, під час якого відбувся обмін думками про подальшу співпрацю.

Дякуємо керівництву закладу за цінну інформацію, яку слухачі НТУ отримали під час спілкування і яка стане в пригоді при написанні наукової роботи.

Переглядів: 374 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz