Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 21.05.2024, 10:40

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 26 » Ранній творчий розвиток при Центрі дитячої та юнацької творчості
11:35
Ранній творчий розвиток при Центрі дитячої та юнацької творчості

Дитинство – початок життєвого шляху. Дитина щодня відкриває для себе щось нове, збагачуючи свій внутрішній світ, в якому з’являються перші паростки творчості та обдарованості. Тому так важливо своєчасно й дбайливо підтримати дитину в її вподобаннях, дати можливість розкрити свої таланти.

Центр раннього творчого розвитку особистості  – перша сходинка малечі на шляху до чудової країни творчості –  країни Позашкілля. Позашкільна освіта гармонійно поєднує сімейне виховання, сприяє розвитку дитини, готує її до подальшого навчання, активного суспільного життя. Для дітей віком від 2 до 5 річного віку позашкільний заклад, як і дошкільний , є першим суспільним середовищем, основне призначення якого – розвиток творчих здібностей дітей, сприяння їхньої соціалізації; виховання ціннісного ставлення до навколишнього середовища, природи, людей, самого себе.

 У Центрі раннього творчого розвитку особистості при Центрі дитячої та юнацької творчості працюють групи раннього та старшого дошкільного віку. Це діти 2-3 річного віку, які разом з мамою відвідують розвивальні заняття «Разом із сім’єю» та діти 4-6 річного віку, які займаються в школі раннього творчого розвитку «Малятко». 

Центр раннього розвитку працює з метою створити навколо дитини оточення, що сприятиме  її емоційному, інтелектуальному та творчому розвитку,  виявити талант малюка, звернути на нього увагу батьків.

У групах раннього віку «Разом із сім’єю» на заняттях не більше 6 дітей. Це дозволяє приділити максимум необхідної уваги кожній дитині.  Програма занять розрахована на один рік. Діти оволодівають такі предмети: «Граючись, навчаємось»,  «Талановиті пальчики», «Зростаємо дужими», «Знайомство з англійською мовою». Заняття тривають 1,5 години. Стосовно віку, то педагоги всього світу вже давно зійшлись на думці, що в період з 1,5 до 3 років дитина значно швидше і легше засвоює інформацію. Саме в цей час мозок дитини формується на 70-80% , а далі процес навчання дається їй значно складніше. А за рахунок того, що навчання відбувається у формі гри, діти засвоюють нову інформацію з задоволенням. До того ж на заняттях не доведеться залишати своє маля на одинці, адже всі заняття проходять разом з батьками. 2-річна дитина – це безкінечне джерело енергії, яку неможливо змусити сидіти на одному місці і слухати вчителя. Наші заняття – це послідовність вправ і ігор, які швидко змінюють одна одну. Інформація подається дітям через казки, картинки, розвиваючі мультфільми. Після перегляду та прослуховування все це обговорюється з дітками. Між заняттями діти виконують рухливі вправи та ігри. Це дозволяє їм витратити енергію, яка накопичилась за час заняття. Заняття з англійської мови починаються з повторення вивченого матеріалу і плавно переходять у засвоєння нової інформації. Педагог працює за такою схемою: наприклад, називає слово, колір, тваринку, рослинку чи який-небудь інший предмет, а діти показують його на картинці. Це дуже дієва методика навчання.

Діти дивляться мультфільми на англійській мові, виконують вправи, орієнтуючись на відеоролик, співають пісні. На заняттях з художньої майстерності діти ліплять, малюють пальчиками, наклеюють аплікації, граються з піском, крупами. Робота направлена не тільки на навчання, а на вміння спілкуватися один з одним, працювати в групі, вирішувати суперечки, розвиток фантазії, пам’яті, уваги дитини.

Під час спеціально розроблених і ретельно підібраних ігор діти:

•        розвивають дрібну моторику рук, що дуже важливо для майбутнього письма і красивого почерку- це  пальчикові ігри, заняття з манкою, піском.

•        розвивають мову. Багато дітей, яких приводять до нас, ще навіть не вміють говорити. Але поступово всі діти, орієнтуючись один на одного, починають розвивати мову через вивчення віршиків, мовленнєві ігри на заняттях «Уроки Розмовляйка».

•        розвивають зорове сприйняття, слух, смакові та тактильні відчуття. Під час гри  вивчають кольори, форми, властивості предметів, їх розташування в просторі.

Програма школи раннього творчого розвитку особистості «Малятко»  для дітей дошкільного віку (4 – 6 років)розрахована на два роки навчання і спрямована на підготовку до школи та сприяє розвитку в дошкільників передумов для успішного шкільного навчання, а саме: підвищення рівня розвитку пізнавальної та емоційно-вольової сфер, комунікативних здібностей та вмінь, забезпечення плавного входження дітей в систематичне навчання. Діти оволодівають такі предмети: «Розвиваючі ігри» (вивчають літери і цифри, вчаться читати та рахувати, виконують творчі завдання та знаходять відповіді на логічні завдання), «Художня праця» (пізнають яскравий світ фарб - малюють, ліплять, займаються конструюванням, аплікацією), «Музична абетка», «Танцювальна мозаїка» (ознайомлюються із чарівними нотками та мелодіями, вчаться виконувати веселі пісні, грати на інструментах та пізнавати мистецтво танцю), «Англійська мова», «Комп’ютерна грамота» (ознайомлюються з комп’ютером та оволодівають вмінням користуватися мишкою та клавіатурою), «Абетка здоров’я»(ознайомлюються з тілом людини та веденням здорового способу житття), «Уроки Розмовляйка» (працюють над правильною вимовою звуків) . Педагоги тісно співпрацюють з батьками вихованців залучаючи їх до активної участі в різноманітних конкурсах, ігрових програмах, святах, тематичних вечорах, соціально-виховних проектах, що сприяє створенню атмосфери взаєморозуміння, співпраці, творчості збереженню національних родинних традицій.

Після закінчення школи раннього творчого розвитку вихованці за вибором продовжують відвідувати цікаві їм гуртки, творчі об’єднання.

У Центрі  раннього творчого розвитку створені сприятливі умови дітям, які роблять перші кроки стежиною дивовижних відкриттів і творчих досягнень у країні Позашкілля та відчувають  постійну турботу та підтримку дорослих. Педагоги Центру дитячої та юнацької творчості – команда однодумців, професіоналів, об’єднаних чіткою метою, здатних креативно розв’язувати будь-яке поставлене завдання для успішного навчання та виховання дітей.

Отже, запрошуємо батьків записати свою дитину до груп раннього творчого розвитку при Центрі дитячої та юнацької творчості.

Ми чекаємо на ваших маленьких Чомусиків!!!

Переглядів: 438 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz