Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 23:28

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 16 » Прийшов сховатись заїнька, - Ялиноньки нема!
16:12
Прийшов сховатись заїнька, - Ялиноньки нема!

Є таке звичайне село Шкуратівка, яких багато на Сумщині. Та є у цьому селі зелена перлина – дендрарій, який справедливо в усій окрузі називають «Мухопадове диво», посаджений людиною – трудівником Йосипом Хомичем Мухопадом. Ще за життя Йосип Хомич допоміг створити зелені куточки у населених пунктах с. Воронівка, Ганнівка-Вирівська, Кальченки, м. Ворожба та Білопілля – які і насьогодні є окрасою нашої Білопільщини.

23 роки потому Йосип Хомич подарував ЦДЮТ декілька саджанців хвойних дерев, які були висаджені на території закладу. Так було започатковано створення мінідендрарію ЦДЮТ, територія якого з роками розширювалася та наповнювалася новими хвойними рослинами, вирощеними руками вже самих вихованців у результаті проведення дослідницьких робіт з розмноження хвойних дерев з насіння, живцюванням.

Насьогодні наш заклад має чудовий мінідендрарій, названий у честь Й.Х. Мухопада. Білопільський район не такий уже і багатий на такі цінні природні об’єкти, а тому відвідують ЦДЮТ немало екскурсантів. Багато дітей та дорослих приїздять сюди, щоб помилуватися живими об’єктами природи – красою хвойних дерев – мандрівників з багатьох куточків світу, помилуватися квітами, виткими рослинами. Здавалося б ніщо не може зашкодити цим зеленим красуням, але це зовсім не так.

Напередоні Новорічних свят чиясь байдужа рука піднялася зрубати дерево незвичайної краси – ялину колючу, блакитну. Саджанець якої подарував закладу багато років потому Йосип Хомич. Тож яку треба мати зачерствілу душу, щоб підняти руку на таку красу, яка ще й до того ж рідкісна за своїм походженням. Невже люди так збайдужіли до всього, що задля однієї ночі новорічних свят згубили блакитну красуню, не подумавши про працю людини, яка виростила це чудове дерево з насінини. Як пояснити дітям, які приїдуть на екскурсію до мінідендрарію появу пенька, що плаче смолою?

Пояснити тим, що людина, котра це зробила, не віднайшла у своєму гаманці коштів, щоб придбати таку необхідну їй до свят ялинку на базарі, де хвойне деревце можна було придбати без черг і на будь-який смак. Який це приклад для нас, дітей. Звичайно, можна все пояснити, а чи можна це зрозуміти?..

Переглядів: 815 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz