Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 07:31

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 17 » Практичне заняття з тактичної медицини
15:46
Практичне заняття з тактичної медицини

У рамках підготовки до ІІ обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) відділом туристсько-спортивної та військово-патріотичної підготовки Білопільського Центру дитячої та юнацької творчості 12 квітня було організовано та проведено практичне заняття з тактичної медицини, на якому виступив методист КУ СОР «Сумського обласного центру відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання» Фарід Хусейн.

Участь у занятті взяли більше 70-ти дітей шкіл району, з них джур 54.

Вони представляли такі школи:

Ворожбянський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад №1. Педагог-організатор – Руденко Ганна Вікторівна, учитель фізичної культури – Забара Олександр Михайлович.

Ворожбянська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №3. Педагог-організатор – Мойсеєнко Анастасія Олексіївна.

Білопільський заклад загальної середньої освіти № 5 ім. А.С. Макаренка. Вчитель фізичної культури – Рагулін Андрій Юрійович.

Білопільський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад №4. Педагог-організатор – Хижняк Тетяна Анатоліївна.

Білопільський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад №3. Педагог-організатор – Дудченко Юлія Сергіївна.

Білопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 ім. С.М. Гордієнко. Педагог-організатор – Муха Наталія Сергіївна.

Білопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1. Учитель основ здоровя – Красовська Тетяна Федосіївна

Куянівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад. Педагог-організатор – Зубко Анна Сергіївна.

На занятті присутніх було ознайомлено з умовами змагання «Рятівник», які складаються з трьох етапів:

І – теоретичний тур(кожен учасник команди відповідає самостійно на 5 тестових питань, що будуть взяті з підручника «Захист Вітчизни»);

ІІ – практичний тур (включає алгоритм надання першої медичної допомоги постраждалим);

ІІІ – швидкісний етап (бойова евакуація з жовтої лінії);

Методист КУ СОР «Сумського обласного центру відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання» Фарід Хусейн наголосив, що за положенням час штрафу додається до загального часу виконання туру.

Діти мали можливість не лише слухати, а і спробувати самим надавати медичну допомогу, наприклад: як і куди потрібно накладати турнікет, тампонація ран, тощо. На спеціальному комп’ютеризованому манекені «Тарас» набували практичних навичок: робили прямий масаж серця, ознайомилися з діями при нападі епілепсії.

Крім надання медичної допомоги дітям було продемонстровано бронежилет, розгрузочний жилет, зброю: автомат «Калашника АК – 74 М», а також показано порядок його розборки та зборки. Спробувати розібрати автомат виявили бажання не лише хлопці, а і дівчата.

Діти із задоволенням залучаються до участі у військово-патріотичних заходах. Хотілося, щоб і школи, які зайняли пасивну позицію, теж активізували участь своїх вихованців у таких заходах, оскільки вони носять Всеукраїнський характер і виховують у дітей активну життєву громадянську позицію.

Переглядів: 348 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz