Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 23:06

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 28 » Першоцвіти - перша посмішка весни!
10:49
Першоцвіти - перша посмішка весни!

З приходом теплих весняних днів з під снігу пробиваються перші первістки оновленої землі, тендітні квіти – провісники весни. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та гірських пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами. Під назвою першоцвіти (первоцвіти, ефемероїди) біологи об’єднують ранньовесняні квіти, що розпускаються ще до появи листків на деревах. Природа їх розмальовує у яскраве забарвлення, яке неможливо не помітити на тлі темного лісового покриву чи залишках снігу на пагорбах . Ранньоквітучі рослини – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Як мало ми знаємо про ці дивні рослини – першоцвіти. Їм не страшні ні раптовий сніг, ні люті морози – до примх погоди вони прекрасно пристосувались.

Первоцвіти прекрасні, але тільки в природі, адже зірвані квіти «живуть» лише кілька днів. З вини людей, їх на Землі з кожним роком стає все менше і менше. Щороку перші вісники весни стають жертвами «людської любові». Ми, юні натуралісти Білопільського Центру дитячої та юнацької творчості, хочемо закликати Вас долучитися до районної екологічної кампанії «Захистиіть первоцвіти Білопільщини». Не обкрадайте себе красою природи. Пам’ятайте! Купуючи ці красиві квіти, ви підштовхуєте браконьєрів до ще більш масштабного збору в наступні роки. Зривання рідкісних та зникаючих видів весняних квітів, забирає шанс у майбутніх поколінь бачити їх у живій природі. Замість букета, який зав’яне за кілька днів – даруйте емоції від побаченої краси природи! Подорожуймо до тих місць, які весною перетворюються у квіткову казку. Хай перші  квіти тішать око, серце і душу всіх, хто після Вас прийде до лісу.

Первоцвіти потребують нашого захисту. Не знищуйте квіти! Квітка у вазі – полонянка, яка приречена на загибель. Хай лісові квіти тішать око, серце і душу всіх, хто прийде слідом за вами.

Ми закликаємо всіх: малечу, юних, дорослих та людей поважного віку, — бережіть світ, що оточує вас, бо тільки краса врятує його.

Оберігайте первоцвіти – весняні посмішки нашої землі.

Переглядів: 372 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz