Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 12:24

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 22 » Осінній ярмарок – це справжнє свято!
10:17
Осінній ярмарок – це справжнє свято!

За народним переказом, Осінь – старша дочка Сонця, вона останньою залишила батьківський дім і стала на Землі четвертою порою року. Посилаючи Осінь на Землю, Сонце сказало їй: « Забирай все моє багатство, віддаю тобі все моє золото. Будь щедрою, і люди полюблять тебе».

Осінь багата не тільки врожаями, а й святами. З давніх-давен в Україні пора збирання урожаю закінчується яскравими, багатими ярмарками. Осінній ярмарок для українського народу завжди був очікуваною та бажаною подією. Це відзначення завершення збору врожаю, уславлення праці, родючості землі та сімейного благополуччя.

Ярмарок - веселе свято, яке влаштовується наприкінці осені. Свято - це завжди радість, веселощі.

Вже доброю традицією стало проводити свято осені у Центрі дитячої та юнацької творчості для вихованців школи раннього творчого розвитку «Малятко». 3 листопада відбувся чудовий осінній ярмарок та закінчив цикл осінніх свят. Всіх гостей на ярмарок запросила Любов Примак піснею «Український ярмарок», на якому були представлені всі дари осені: овочі та фрукти, а також, пиріжки, бублики, медяники, навіть продавали курочку і поросятка. Такий захід згуртував всю позашкільну родину - вихованців, педагогів і батьківську громадськість.

Справжнє свято відбулося в душі кожного маленького і дорослого. Діти раділи святковому оформленню, жовтому листячку, творінням природи. З захватом діти продавали та купували, були справжніми продавцями осіннього ярмарку.

Ярмарок був наповнений яскравими, веселими народними дійствами за участю дітей – продавців у вишиванках, у костюмах овочів та фруктів, Королеви Осені, циганів з Ведмедем, які співали і подарували всім присутнім циганський запальний танець. Діти дарували своїм рідним вірші, пісні про осінь, таночки, хороводи, інсценівки, брали участь у веселих іграх та конкурсах. Нікого не залишила байдужим жартівлива пісня «Грицю, Грицю до роботи». Сподобався таночок «Грибочків» у виконанні найменших вихованців школи «Малятко».

На доброму ярмарку всі побували, одні продавали, інші купували, співали, сміялись, танцювали та ще й грали на дитячих народних інструментах.

На святі панувала атмосфера доброзичливості. Учасники ярмарку сповнені були ентузіазму, гарно відпочили і повеселилися, мали можливість зустрітися з родичами, знайомими друзями, обмінятися думками. Завдяки створеній атмосфері, свято було схоже на справжній гомінливий та веселий український ярмарок.

Ярмарок удався на славу!

Центр раннього творчого розвитку особистості для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку  - це особистісний розвиток кожної дитини. Основи особистісного зростання закладаються в сім'ї. Успіх у вихованні і розвитку дітей в освітньому закладі багато в чому залежить від того, як організовано взаємодію з їх батьками. Цілеспрямована, систематично спланована комплексна робота позашкільної установи, усвідомлена зацікавленість батьків - найважливіші аспекти підвищення результативності навчання.

Спільна діяльність допомагає об'єднати дітей, їх батьків, педагогів; створити сприятливий мікроклімат, що сприяє досягненню поставлених цілей. Досвід показує, що завдяки такій тісній співпраці та співтворчості на спільних святах встановлюється як психологічний контакт, так і духовне єднання.

Однією з найбільш ефективних форм по встановленню емоційного контакту між педагогами, батьками і дітьми, є проведення спільних дозвіллєвих заходів. Такі спільні заходи педагогів, дітей та батьків сприяють відтворенню родинно-національних та соціально-побутових традицій, забезпечують збереження культурних скарбів українського народу.

Переглядів: 454 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz