Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 07:40

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 3 » Ой роде наш красний, роде наш прекрасний…
16:31
Ой роде наш красний, роде наш прекрасний…

Мистецтво й ремесло українського народу –

одне із скарбів України.

З метою відображення національних традицій, виховання любові, бережного ставлення до спадщини українського народу, шанобливого відношення до майстрів народної творчості в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося свято «Ой роде наш красний – роде наш прекрасний», у форматі ярмарку. Тут зібралися майстри з усіх видів народного промислу. Невичерпна скарбниця талантів, недосяжний політ фантазії, які створюють художні дива. І забуяв ярмарок. Полилися пісні, гумор, гадання циганки…

Була представлена виставка робіт виготовлених в різних номінаціях. Особливо вразила техніка вишивання Губарєвої Зінаїди Йосипівни, яка з захопленням розповідала про свої роботи. Визначні події з життя своїх дітей та онуків, які відображені на фото, майстриня переносить на полотно.

Великий інтерес викликали роботи Гарячої Анастасії Іванівни. За допомогою білосніжного полотна, різнокольорових ниток і звичайної голки вона зображує те, що полонить душу, хвилює серце.

Вмілі руки Новак Лідії Вікторівни створюють чудові узори на вбранні. У багатому доробку майстрині: рушники, серветки, вишивані картини. Усі роботи виконані на високому художньому рівні.

Традиційний український національний сувенір, оберіг - ляльку-мотанку представила на виставці Людмила Пилипівна Шестак. «Мовчазна лялька-мотанка береже таємниці цілого роду, адже в деяких сім'ях вона переходить від покоління до покоління», - розповідала майстриня, демонструючи свої роботи.

Деякі з майстринь навчали дітей в позашкіллі в минулі роки і сьогодні продовжують прививати любов до народного мистецтва.

Радують і дивують своєю неповторністю роботи з художньої обробки деревини – Ключника Олега Володимировича.

Милували око роботи Олексієнко Ірини Аркадіївни. “Усі свої роботи я дуже люблю, адже створюю їх із інтересом, із душею.» - говорить умілиця.

З цікавістю присутні розглядали макети військової техніки Кирильчука Андрія Васильовича, виготовлені з паперу.

«Дуже здорово, коли дитина може виготовляти , щось гарне власноруч, це енергетика добра», - говорить Ткаченко Антоніна Володимирівна, керівник творчого об'єднання «Соломоплетіння» школи мистецтв «Сузір'я» Центру дитячої та юнацької творчості.

На святі панувала тепла, сонячна та привітна атмосфера, яку створили вихованці вокальної та театральної студії. Гумор, танці, пісні, гадання викликали хвилю задоволення у присутніх.

Свято добігало кінця, але погляд повертався до робіт виготовлених вправними руками… в серці живе надія на нерозривний духовний зв'язок поколінь майстрів та відродження народних ремесел. Ярмарок запрошував дітей та молодь використати даний потенціал Центру, щоб вийти справжніми майстрами народного ремесла.

Переглядів: 352 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz