Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 19:51

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 30 » Незабутнє літо у «Веселці»!
16:53
Незабутнє літо у «Веселці»!

Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. це час ігор, розваг, свободи у виборі занять, період вільного спілкування дітей, зміцнення їхнього здоров’я, пізнання цікавого, нових знайомств та пригод, пора морального загартування, духовного збагачення, яскравих вражень, активного пізнання світу та себе в ньому.

Саме над вирішенням цих завдань працював оздоровчий профільний табір «Веселка» з 18.06 по 07.07.2012 року при Центрі дитячої та юнацької творчості, в якому відпочивало 75 дітей. В основному контингент вихованців складав з дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку. Метою роботи табору було комплексне оздоровлення дітей через використання традиційних та інноваційних форм табірної роботи, закріпити та поглибити знання за профілями, формувати позитивну мотивацію на здоровий спосіб життя.

Створенню у дітей хорошого емоційного настрою, почуття дружби, сприяло оформлення табору та веселкові атрибути: пілотки, галстуки, стрічки, які додавали урочистості заходам, святам.

Виховний процес у таборі здійснювався за 4 напрямами.

«В красу природи» - заняття проходили у природі на екологічній стежині за методикою В.Сухомлинського, інтегрована форма роботи дозволяла дітям подорожувати англомовними країнами та вивчати явища природи, рослинний і тваринний світ, фрукти, овочі; босоніж із закритими очима пізнавали на дотик з чого складається сенсорна доріжка.

У творчій майстерні «Сувенір» діти поглиблювали знання з образотворчого мистецтва, перебуваючи в природі на мольбертах замальовували краєвиди рідного краю, виготовляли іграшки з паперу, ліпили, клеїли аплікації.

Наступний напрям – «У ритмі танцю». Діти займалися хореографією, вивчаючи сучасні і класичні танці та художньою гімнастикою, виконуючи різні етюди зі стрічками.

Особливу увагу приділяли біологізації вихованці в напрямку «Мандрівка в навколишній світ». спостерігали за тваринами в мінізоопарку, вольєрах, проводили дослідження в куточках природи.

День табору починався з ранкової зарядки під музичні ритми та лінійки, яка організовувала дітей на виконання путівки дня.

Цікавими були проведені заходи, спрямовані на розвиток моральних якостей вихованців: «Людина починається з добра», «Знай люби, бережи», ігрові та конкурсні програми: «День іменинника», «Валіза жартів», «Здоровим будь», «Міс та містер табору», «Казкові мандри», які викликали багато позитивних емоцій та надовго їм запам’ятаються. Діти мали змогу послухати спогади ветеранів та привітати їх зі святом на заході «Пам'ять серця, пам'ять сивини, пам'ять тих, хто не прийшов з війни». Такі заходи як відкриття та закриття табору стали вже традиційними, на яких діти демонстрували свої здібності, таланти.

Кожен новий день проведений дитиною в таборі приносив безліч нових вражень, відкриттів та переживань.

Різноманітні конкурси, ігри, вікторини, розваги, бесіди, заняття за профілями та спортивні змагання давали змогу дітям розслабитися та проявити себе, яку творчу, активну, повну сил, ідей та енергії особистість. Цікавою та пізнавальною була екскурсія до пожежної частини. Незабутні враження діти отримали від поїздки до фарфорового заводу м. Суми, де їх ознайомили з усіма тонкощами фарфорової справи. Для урізноманітнення дозвілля дітям було запропоновано похід до ігрового майданчика «Кінокава», там вони досхочу награлися на атракціонах та переглянули мультфільм, від чого отримали море позитивних емоцій.

Не встигли оглянутися назад, як пролунали позивні урочистого закриття. Діти не стримували хвилювання, адже прощалися з новими друзями та педагогами. На згадку про табір діти отримали пам’ятні грамоти та подарунки.

Ось так непомітно і промайнули 14 днів веселого, а головне здорового відпочинку у таборі «Веселка».

Переглядів: 683 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz