Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 10:57

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 28 » Науково-практична конференція слухачів наукового товариства учнів у Центрі дитячої та юнацької творчості
15:51
Науково-практична конференція слухачів наукового товариства учнів у Центрі дитячої та юнацької творчості

Щорічно в квітні місяці Наукове товариство учнів Центру дитячої та юнацької творчості проводить науково-практичну конференцію за підсумками роботи навчального року.

В цьому навчальному році науково-практична конференція слухачів інженерно-технічного напряму відбулася 25 квітня.

Протягом поточного навчального року слухачі НТУ та учні Школи краєзнавчих наук працювали над науково-дослідницькими роботами та конструкторськими проектами. 9 слухачів наукового товариства і Школи краєзнавчих наук прийняли участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Рибалка Олексій (секція НТУ «Математика», керівник М.М.Дем’яненко), Кузіна Ірина (секція НТУ «Історія України, керівник Т.О.Бицан), Лагуткін Федір (Школа краєзнавчих наук, ТО «Екологічне краєзнавство», керівник В.С.Паниченко) зайняли призові місця.

Автори досліджень та конструкторських проектів протягом навчального року виступали на засіданнях секцій, методичних об’єднань, науково-практичних конференціях. Кращі науково-дослідницькі роботи ввійшли у збірник матеріалів науково-практичних конференцій, який щорічно випускається у закладі та до збірника «Сучасні технології у промисловому виробництві» (матеріали науково-технічної конференції викладачів, співробітників, аспірантів і студентів факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету).

Конференцію відкрила директор закладу І.В.Ручкіна. Вона зазначила, що наукове товариство учнів працює в закладі майже 20 років. За цей час десятки учнів отримали ґрунтовні знання з обраних дисциплін, стали студентами престижних вузів, а після їх закінчення продовжили наукову кар’єру. А ще – отримали перший серйозний досвід наукової роботи і визначилися з майбутньою професією.

Щороку на науково-практичній конференції слухачі НТУ презентують свої науково-дослідницькі роботи та конструкторські проекти на розгляд солідної атестаційної комісії. Цьогоріч її членами були декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету, кандидат технічних наук Олександр Григорович Гусак, заступник декана по методичній роботі, кандидат технічних наук Євгеній Миколайович Савченко, директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Сум ДУ Віталій Олександрович Смирнов.

У конференції взяли участь:

  • Рибалка Олексій, слухач секції НТУ «Математика» (керівник М.М.Дем’яненко), тема роботи: «Аналітичні та числові дослідження автоматичних урівноважуючих пристроїв багатоступінчатих відцентрованих машин»;

Слухачі секції «Опір матеріалів», керівник В.О.Смирнов, презентували свої конструкторські проекти:

  • Ніколаєнко Данило: «Знаходження головних центральних моментів інерції в складному перерізі»;
  • Яковчук Вікторія: «Знаходження внутрішніх силових факторів в ломаному просторовому брусі»;
  • Моїсеєнко Вікторія: «Знаходження центру ваги несиметричних перерізів»;
  • Трифонов Костянтин: «Висновки величин внутрішніх силових факторів у кронштейні при зміні кутів»;
  • Пономаренко Артем: «Розрахунок статично визначених рам, арок і балок з точки зору опорних реакцій»;
  • Усіков Олексій: «Використання методу перерізів при розрахунку будівельної ферми».

Підчас захисту конструкторських проектів слухачам НТУ члени атестаційної комісії ставили питання по темі їх проектів, на які вони достойно відповідали.

Кожен із членів атестаційної комісії висловив свою думку про роботу наукового товариства, відзначивши актуальність, солідність тем і необхідність подальшого їх застосування в сучасній будівельній промисловості та народному господарстві, а також серйозний підхід слухачів НТУ до науково-дослідницької роботи.

Підсумки конференції підвів декан факультету технічних систем та  технологій Сумського державного університету Олександр Григорович Гусак: «Вже багато років при нашому університеті діє система підготовки майбутніх студентів. І діяльність наукових товариств для нас – один із кроків залучення до лав нашого навчального закладу обдарованої та талановитої молоді і я приємно здивований знаннями учнів. Проекти, які вони презентували, заслуговують уваги і саме таких студентів ми чекаємо в нашому університеті», зазначив Олександр Григорович.

Незмінний протягом багатьох років керівник секції «Опір матеріалів» В.О.Смирнов у своєму виступі від імені всіх керівників секцій наукового товариства учнів наголосив, що чим раніше розкриє учень свої здібності, тим більше в нього шансів стати науковцем: «Мені приємно бачити в університеті моїх колишніх учнів і жоден з них не пошкодував, що у вихідні дні відвідував наші заняття», констатував керівник секції. Віталій Олександрович подякував батькам слухачів НТУ, дирекції та вчителям шкіл, дирекції закладу за тісну співпрацю, побажав здоров’я і подальшої плідної співпраці.

Високу оцінку роботам слухачів НТУ дав заступник декана інженерного факультету Сумського державного університету Є.М.Савченко. Він зокрема зазначив, що юні науковці і їхні керівники працюють плідно, що знання набуті в науковому товаристві стануть добрим підґрунтям для успішних занять у вищих навчальних закладах.

На конференції були присутні старшокласники та вчителі навчально-освітніх закладів міст Білопілля та Ворожби і представник вищого професійного училища Л.М. Руденко. Вони подякували дирекції Центру дитячої та юнацької творчості, керівникам секцій наукового товариства, представникам Сумського державного університету за увагу до учнів, розвиток  їхньої обдарованості і висловили надію на подальшу тісну співпрацю.

Від імені батьків слухачів НТУ виступила Валентина Олександрівна Усікова. Від щирого серця вона подякувала представникам університету, дирекції закладу за надану можливість у створенні сприятливих умов для поглиблення вивчення учнями обраних предметів, залучення їх до наукової діяльності та підготовку до вступу в університет.

Голова атестаційної комісії І.В. Ручкіна підсумувала науково-практичну конференцію такими словами: «Дирекція закладу створює всі умови для навчання і подальшого самовдосконалення обдарованих дітей та учнівської молоді, а наукове товариство учнів – це надійний шлях розкриття кожним учнем своїх можливостей і повноцінна довузівська підготовка».

 

Переглядів: 425 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz