Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 20:12

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 5 » Науково-практична конференція слухачів наукового товариства учнів
17:39
Науково-практична конференція слухачів наукового товариства учнів

3 квітня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася підсумкова науково-практична конференція слухачів наукового товариства учнів.

Мета конференції – формування зацікавленості учнів до наукової роботи загалом і до фізико – математичних наук зокрема та підготовка талановитої молоді до подальшого навчання у вищих навчальних закладах.

Система роботи у науковому товаристві побудована так, аби учні мали можливість на базі знань, отриманих у школі, поглиблено вивчити предмет, який їх цікавить, оволодіти навиками науково - дослідницької роботи, зробити певні наукові дослідження, підготуватися до навчання у вищих навчальних закладах.

Щороку на науково - практичній конференції, яка традиційно проходить у квітні, слухачі наукового товариства презентують свої конструкторські проекти на розгляд солідного журі. Цього року членами журі були:

- декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету, кандидат технічних наук Олександр Григорович Гусак;

- заступник декана по методичній роботі, кандидат технічних наук Євген Миколайович Савченко;

- заступник декана по науковій роботі, кандидат технічних наук Віталій Геннадійович Євтухов;

- директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Сумського державного університету Віталій Олександрович Смирнов.

Учасники конференції підготували презентації та розробили стендові доповіді, які наочно продемонстрували наукові розробки слухачів наукового товариства.

Звичайно, науково – дослідницька робота – це важка і кропітка, щоденна діяльність учня. До здібностей тут потрібно докласти ще й працьовитість і наполегливість.

Особливий інтерес у журі визвали науково – конструкторські проекти:

«Розрахунок теплового насоса та газового котла», який презентував Іван Калініченко та стендова доповідь Євгенії Дороніної «Переклад технічного тексту науково – конструкторського проекту «Визначення опорних реакцій в багато проміжних шарнірно – консольних балках з урахуванням побудови поверхових схем», яку вона захищала на англійській та російській мовах. Проекти дуже зацікавили членів журі. За словами Олександра Григоровича Гусака роботи надзвичайно актуальні, потрібні, за ними майбутнє, а без знання іноземної мови сучасна наука просто неможлива. Отож, університет завжди радий таким студентам.

Всі науково - конструкторські проекти журі оцінило як актуальні на сьогоднішній час, в них прослідковується творче дослідження, інженерна думка, аргументованість висновків.

Ерудованість, логічне мислення, чіткі відповіді на поставлені запитання учасників конференції – це також достойно оцінили члени журі. І як результат – всіх слухачів, які виступили з доповідями, запросили на обласну учнівську конференцію, яка відбудеться в Сумському державному університеті в другій декаді квітня.

Після закриття конференції відбулася зустріч представників Сум ДУ, адміністрації закладу та батьків слухачів наукового товариства. Батьків цікавили умови вступу та навчання в університеті, факультети, спеціальності, умови проживання в гуртожитку, порядок отримання стипендії, перспективи працевлаштування після закінчення університету тощо.

На всі запитання вичерпну відповідь надав декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій Сумського державного університету, кандидат технічних наук Олександр Григорович Гусак.

Потім Світлана Леонідівна Литовченко та Наталія Євгеніївна Калініченко від імені всіх батьків подякували дирекції закладу і представникам Сумського державного університету за надану можливість їхнім дітям самовдосконалюватися, поглиблено вивчати обрані предмети, наголосивши, що навчання у науковому товаристві забезпечує формування інтелектуально розвиненої, творчої, соціально активної і здорової особистості.

Переглядів: 811 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz