Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 14:47

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 3 » Ми – діти Олесевого краю
21:25
Ми – діти Олесевого краю

"Душа поезії - не рима,

Не брязкальце для диваків.

Її субстанція незрима

Палахкотить поміж рядків."

Л.Первомайський

 

Чи задумувались ви коли-небудь, звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Від чого з’являється дивовижний дар,  який спонукає звичайні слова звучати по-новому, від яких сильніше б’ється  серце і захоплює подих?

Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба.

Не підлягає сумніву, що поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини.

Батьківщиною багатьох видатних людей стала саме Білопільщина. Ми пишаємось, що наш край пов’язаний з життям та діяльністю видатного українського поета, Олександра Олеся.

Напередодні святкування 139-ї річниці від дня народження Олександра Олеся в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося літературне свято «Ми – діти Олесевого краю», яке надало можливість кожному присутньому почути прекрасні поезії сучасних поетів та поетів-початківців шкіл району.

Почесними гостями свята стали члени білопільського літературного об’єднання «Вир»: Пономаренко Сергій Вікторович та Надубов Сергій Дмитрович.

Кожен вірш — це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя. Легка атмосфера зустрічі надихнула на вільне спілкування, обмін досвідом. Поети висловлювали своє бачення значення натхнення та Музи в їх поетичній діяльності, разом слухали вірші Олександра Олеся у виконанні юних поетів, читали власну поезію. Також учасники свята мали можливість продекламувати свої перші творіння. І нехай, це перші спроби, проте – написані від душі.

На завершення свята юні обдарування написали побажання всім присутнім на промінцях сонця і прикріпили їх біля сонечка.

Поезія зігріває нас, може розрадити чи звеселити. Завдяки Вам, поетам, ця можливість є у читача. Ви, як промінчики, несете тепло своїм майстерним словом. Дозвольте побажати вам міцного здоров’я, творчої наснаги. Нехай у ваших душах ніколи не перестає палати вогонь любові до рідної мови, до свого народу, до України.

Свято закінчилося, але попереду у кожного довгий творчий шлях.

Наш заклад щиро бажає успіхів юним поетам і сподівається на подальші цікаві зустрічі.

Переглядів: 433 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz