Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 23:04

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 19 » Кращий пожежний – це ти обережний!
11:23
Кращий пожежний – це ти обережний!

Саме під таким гаслом 17 квітня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся районний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних, в якому взяли участь 5 дружин закладів загальної середньої освіти району: «101» Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 1, «Стріла» Білопільської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. С.М. Гордієнка, «Іскорки» Ворожбянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ №1, «Пульс життя» Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ №4, «Рятівник» Куянівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ».

Фестиваль юних пожежних – саме те дійство, під час якого діти можуть не тільки продемонструвати свої теоретичні знання правил безпечної поведінки, навички діяти індивідуально та колективно в різних життєвих і надзвичайних ситуаціях, а й – розвиток та прояв особистих творчих здібностей підлітків, формування поваги до професії рятувальника, популяризація серед молоді здорового й активного способу життя, формування навичок збереження навколишнього середовища, організація змістовного дозвілля, залучення батьківської, педагогічної та творчої громадськості до роботи із дітьми у цьому напрямі.

Під час проведення змагань у залі панувала радісна та піднесена атмосфера, підігріта духом азарту, адже учасники старанно готувалися до фестивалю, тож зрозуміло, що призові місця хотіли отримати усі. Деякі команди брали участь у подібних конкурсах уже неодноразово, інші ж - пробували свої сили на сцені вперше. Проте, усі прагнули своїм виступом донести до присутніх одну просту істину: життя – одне і, щоб його зберегти, потрібно всього-навсього виконувати зовсім нескладні правила безпеки. Виступи були надзвичайно веселі, незвичні і дотепні.

У кожному із традиційних конкурсів – а це «Домашнє завдання», «Медичний», «Гриби, ягоди», відчувалося поєднання творчої роботи педагогів і дітей. Але виникли труднощі у вмінні відрізнити отруйні гриби та ягоди від їстівних, дати відповіді на тестові запитання з основ медицини та безпеки життєдіяльності.

І, найголовніше, всі команди проявили себе з найкращого боку та показали добрий рівень обізнаності щодо рятувальної справи, оригінально розкрили тематику безпеки життєдіяльності, їхні прагнення до перемоги були беззаперечними, тож компетентному журі не легко було визначити найсильніших.

За результатами конкурсу перше місце здобула дружина «Іскорки» Ворожбянського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ №1. Саме вони представлятимуть Білопільський район на обласному фестивалі Дружин юних пожежних. Також призерами Фестивалю стали команди «101» Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 1 та «Рятівник» Куянівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», які посіли відповідно друге та третє місця.

Переможці нагороджені грамотами Центру дитячої та юнацької творчості та солодкими подарунками.

Підводячи підсумки, Артем Анатолійович Тимошик - інспектор Білопільського районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області зазначив: «Метою проведення такого заходу є виховання у підростаючого покоління навичок свідомого ставлення до збереження здоров'я та життя дітей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, залучення молоді до масово-роз'яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, привернення особливої уваги до героїчної професії пожежника-рятувальника» та побажав юним дюпівцям міцного здоров’я, мирного неба, уміння не лише перемагати, а й достойно приймати поразку.

Переглядів: 324 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz