Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 17.05.2024, 21:12

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 1 » «Край, в якому я живу»
12:55
«Край, в якому я живу»

У сучасному світі досить гостро постало питання національно-патріотичного виховання учнівської молоді. Серед різних форм цього виховання значну роль відіграє шкільний музей. Він є дієвим засобом у патріотичному вихованні молоді та джерелом додаткової інформації для навчання. Неодноразово при Центрі дитячої та юнацької творчості відбувалися конкурси музеїв та музейних екскурсоводів загальноосвітніх шкіл району, тому і цей рік для нас був плідним.

23 лютого 2017 року в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся районний конкурс музейних екскурсоводів загальноосвітніх навчальних закладів «Край, в якому я живу» з метою виховання в учнів любові до рідного краю, бережливою ставлення до історії, духовної спадщини українського народу та розвитку музейної справи в загальноосвітніх навчальних закладах.

В конкурсі приймали участь екскурсоводи Білопільської ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст. ім. А. С. Макаренка (Кірсанова О., Тузко Н.), Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ №3 (Миронченко О., Бублик Н., Єфіменко Є., Бублик Х., Волк А.), Ворожбянської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (Ворона Д., Бублик А., Захарченко Я, Піддубна Є.), Білопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. С.М.Гордієнка (Ващенко М, Комісарова Д.).

За результатами балів І місце зайняли екскурсоводи Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ №3, які розповідали про світлицю, яка знаходиться в школі, під час виступу влучно було використано вірші наших відомих земляків О. Олеся, А. С. Макаренка. ІІ місце за результатами балі отримала Ворожбянська ЗОШ І-ІІІ ст. №3, юні екскурсоводи у своїх виступах звернули увагу на зібрані музейні матеріали про історію становлення м. Ворожба та історію заснування школи. Також ІІ місце виборола Білопільська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст. ім. А. С. Макаренка, екскурсоводи у своїх розповідях розкрили весь зміст експозицій шкільного музею Бойової Слави. ІІІ місце у конкурсі музейних екскурсоводів зайняла Білопільська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. С. М. Гордієнка, у виступах екскурсоводи особливу увагу звернули на археологічні знахідки Черняхівської культури, які знаходяться в музеї, продемонстрували їх для учасників конкурсу та членів журі.

Завдяки таким конкурсам відбувається виховання справжніх патріотів своєї держави, які живучи у ХХІ столітті не забувають про ті історичні періоди, які переживала їх мала Батьківщина, зберігають її надбання, щоб у подальшому передати своїм нащадкам.

Переглядів: 463 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz