Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 07:42

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Червень » 21 » Юні науковці Центру дитята юнацької творчості розпочали ІІІ навчально-оздоровчий семестр
10:15
Юні науковці Центру дитята юнацької творчості розпочали ІІІ навчально-оздоровчий семестр

Закінчився 2018-2019 навчальний рік. Підсумком роботи юних науковців стала науково-практична конференція , на якій слухачі НТУ презентували науково-дослідницькі роботи, над якими працювали протягом навчального року. Розпочався ІІІ навчально – оздоровчий семестр.

Ефективною формою роботи учнів є літня навчально-польова практика, метою якої є:

  • закріплення теоретичних та розширення практичних знань з історії України, шляхом ознайомлення слухачів Наукового товариства з краєзнавчим матеріалом, видатними людьми  Білопільщини;
  • розвиток  практичних умінь і навичок;
  • збір матеріалів і джерел для підготовки і написання науково-дослідницьких робіт у наступному навчальному році.

Програма літньої практики також передбачає лекційні та практичні заняття, експедиційні дослідження, творчі зустрічі, навчально-тематичні екскурсії тощо.

Літня польова практика проходитиме за двома напрямами: популяризація та поглиблене вивчення аспектів історичних наук поєднується з патріотичним вихованням обдарованої  молоді.

Керівники секцій НТУ  приготували юним науковцям цілу низку цікавих розважально-пізнавальних заходів. Заходів, кожен із яких-гармонійно вибудована дидактична модель, що ідеально відповідає завданням виховання в контексті занять літньої польової практики.

Також упродовж проходження практики буде реалізований цікавий дослідницький проект «Історичний марафон» і звичайно ж екскурсії, подорожі, лекції, семінари, конкурси, заняття з креативності, філософські й ораторські години, які неодмінно сподобаються учнівській молоді..

З метою збору  матеріалів для написання наукової роботи, учні разом з керівником секції «Історія України», Віталієм Миколайовичем Королем, завітали до музею Олександра Олеся, який знаходиться  у приміщенні Центральної районної бібліотеки, яка з гордістю носить ім’я свого славетного  земляка.

         Змістовною була розповідь екскурсовода, директора музею, Наталії Валентинівни Клепальської.

         Юні науковці ознайомились з експозицією музею, яка складається з розділів: «О.Олесь і Білопільщина», «Олександр Олесь і Суми», «Харківський період в житті поета», «Київ і творча діяльність Олександра Олесі», «Еміграційний період (1919-1944рр.)

         З інтересом учні слухали розповідь про життя і творчість великого поета, особливо про білопільський період його життя, про перебування у літні місяці в селі Верхосулля  на хуторі свого дідуся Василя Пархомовича Грищенка, уважно розглядали кожен експонат та ставили безліч питань..

         Також практиканти дізналися про життєтворчість сина Олександра Олеся – Олега Ольжича.

         Далі учасники практики ознайомились з діяльністю дитячої та дорослої бібліотек, інноваційними формами роботи, проектами та програмами, клубними об’єднаннями, які працюють у закладі. Відбувся обмін думками.

         Наостанок  керівник практики В.М.Король зробив аналіз зібраного матеріалу, ознайомив з експонатами музею Сумського державного університету та орієнтовним планом роботи , який допоможе слухачам НТУ у подальшій науково-дослідницькій роботі.

Тож – навчаємося, досліджуємо, відпочиваємо, творимо!!

Переглядів: 357 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz