Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 14:50

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 24 » Інтелектуальний марафон
14:09
Інтелектуальний марафон

Друга декада березня виявилася дуже насиченою для клубного об’єднання «Ерудит» Центру дитячої та юнацької творчості.

Представники клубу завітали в гості  в Білопільський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ №3 та Ворожбянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ №1, де провели інтелектуальні ігри:

  • «Веселе кенгурятко» (для 3 класів);
  • Екологічний турнір «Флори і фауни дивосвіт» (для 5 класів);
  • Конкурс математичних ерудитів «Найрозумніший» (для 8 класів).

Метою проведення даних інтелектуальних ігор було  сприяти формуванню та розвитку інтелектуальних і творчих здібностей учнів, розвивати пізнавальний інтерес, творчу уяву, активність, допитливість, логічне мислення;виховувати вміння вчитися та самостійно здобувати знання, а також виявити й підтримати талановитих учнів, учити їх брати участь у змаганні, упевнено демонструвати свої знання з різних предметів.

Під час проведення інтелектуальних ігор учні пізнали багато нового і цікавого, отримали безліч позитивних емоцій.

19 березня в ДНЗ «Сонечко» керівником творчого об’єднання «Англійська мова» Центру дитячої та юнацької творчості Андрієм Олексійовичем Ніколаєнко була проведена інтелектуальна вікторина  «Пізнаймо природу, вивчаючи англійську»

Метою цього заходу було формування в учнів позитивного ставлення до вивчення англійської мови,сприйняття мови на слух, розширення лінгвістичного кругозору, розвиток інтелектуальних здібностей за допомогою гри.

Вікторина проходила жваво. За допомогою ігор учні вдосконалювали навички аудіювання та мовлення, розвивали логічне мислення, пам’ять  та увагу.

Завдання охоплювали увесь вивчений матеріал і діти з задоволенням  виконували цікаві, поставлені перед ними завдання та намагалися бути кращими.

21 березня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся інтелектуальний ярмарок «ЗНО – 2018», метою якого була перевірка підготовки учнів 11 класів до здачі ЗНО, виявлення їхніх знань з гуманітарних та точних наук, вміння проходити екзаменаційні випробування в тестовому режимі, відстоювати свої думки, швидко і раціонально приймати рішення та застосовувати їх в нестандартних ситуаціях.

Інтелектуальний ярмарок  складався з 6 раундів:

  • інтелектуальної розминки;
  • тестових завдань з української мови та літератури;
  • бліц – турніру « Історичні віхи нашої держави»;
  • математичної мозаїки «Формули скороченого множення»;
  • блоку питань загально розвиваючого напряму «Так чи ні?»:
  • турніру ерудитів.

Одним із головних завдань проведення інтелектуальної гри було навчити учнів повторювати, систематизувати теорію і головне напрацьовувати інтуїцію. Адже інтуїція – це робота нашої підсвідомості. Не всі учні можуть відразу відповісти на поставлене питання, тому інтуїція повинна спрацювати в потрібний момент під час роботи з тестами на ЗНО. Коли учень мобілізований, у нього автоматично з’являється відповідь на дане питання, яка зберігається десь в підсвідомості.

З різних причин в інтелектуальній грі прийняли участь випускники лише трьох шкіл: Білопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. С.М.Гордієнка, Білопільської ЗОШ інтернат І-ІІІ ст. ім. А.С.Макаренка та Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ №4.

Учні показали різні знання, особливо важко виконувалися завдання з математики.

У фінал (турнір ерудитів) вийшли учні Білопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. С.М.Гордієнка: Лисенко Альона, Комісаренко Павло, Шинкаренко Владислав.

Найбільшу кількість балів набрала Лисенко Альона, котра і здобула перемогу. ІІ місце за кількістю набраних балів отримав Комісаренко Павло, третє – Шинкаренко Владислав.

Побажаємо всім випускникам успішних результатів зовнішнього незалежного оцінювання, подальшого вступу у вищі навчальні заклади та реалізації себе як особистості.

]

Переглядів: 383 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz