Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 14:11

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 16 » Еколого-патріотична гра «Паросток» на Білопільщині
15:26
Еколого-патріотична гра «Паросток» на Білопільщині

11 жовтня 2018 року в Центрі дитячої та юнацької творчості в рамках творчого проекту-гри «Паросток» було проведено районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток», яка проходила в формі квесту.

В переддень Свята Дня захисника Вітчизни в закладі зібрались небайдужі до того, що з нами відбувається щоденно, ті, хто добре розуміє: у світі немає нічого дорожчого, як рідна Вітчизна, бо вона відкрила нам двері в чарівний світ життя.

Мета квесту:

  • Удосконалення форм і методів еколого-патріотичного виховання школярів через залучення їх до цікавого інтерактивного дійства;
  • Виховання любові до Батьківщини, поваги до її історії, звичаїв та традицій;
  • Розвиток бережливого ставлення до природи рідного краю.

В районному етапі еколого-патріотичної гри «Паросток» прийняли участь команди Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. С.М.Гордієнка, Білопільського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ №4, Білопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5 ім. А.С.Макаренка, Ворожбянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Екологічна квест-гра являла собою ряд завдань, які послідовно виконували всі команди. Розпочалося цікаве дійство з представлення команд, після якого юні патріоти почали проходження етапів квесту, рухаючись за маршрутною картою. Під час проходження етапів учасники гри продемонстрували свої знання про рідну країну, її природу, козаків, видатних людей, виявили неабияку кмітливість, і винахідливість, швидкість, охайність та дружбу. Школярі під час заходу дізналися про цікаві факти з життя українського козацтва, пізнали для себе багато цікавого, нового, повчального. Команди діяли дружньо, весело, згуртовано. Маршрут, проходження команд налічував сім зупинок, на кожній з яких проходило цікаве інтерактивне дійство. На «Патріотичній зупинці» учасники команд поговорили проте, що сьогодні наша рідна Україна переживає тяжкі часи. Саме зараз їй потрібно бути єдиною. На цілісність нашої держави посягнули вороги, і не одного земляка мобілізовано до лав українського війська. Найкращі, найхоробріші, найвідважніші з честю воюють на сході нашої країни з загарбниками. Доблесні солдати відвойовують та захищають кордони України. Сміливість, відвага, патріотизм наших героїв-захисників викликає захоплення. Тому на «Патріотичній» зупинці юні патріоти доторкнулися до військової справи, уявили себе військовими конструкторами, прийнявши участь в грі «Кращий знавець військової техніки». Багато прекрасних слів написано на честь рідної всім українцям землі – України. Багато прислів’їв та приказок склав наш мудрий народ про Україну, продовжили цю справу і учасники заходу, утворивши прислів’я про свою Вітчизну та написали свої найзаповітніші мрії на кленових листочках, якими прикрасили ДЕРЕВО МРІЙ.

Напевне, ніхто не сперечатиметься, що козаки – досить цікаве «явище» в українській (і навіть світовій) історії. Скільки є різноманітних згадок про них, і не тільки українських. Однак поряд з їх мужністю, силою, хитрістю та розумом частенько зустрічається краплинка містики, яка робить їх чимось більшим, ніж просто вояками. То може й справді козаки були не такими вже й звичайними? Відвага і безстрашність запорозьких козаків викликали подив і повагу навіть у ворогів. На зупинці «Козацькому роду нема переводу» присутніх чекали питання інтелектуального конкурсу про життя українських козаків та цікавий конкурс «Забава кашоварів».

На зупинках «Знавці рослин» та «Калейдоскоп природи» учасники гри поспілкувалися про рослини, їх особливості та роль в обрядах багатьох релігій та житті людей. Із зав’язаними очима школярі по запаху визначали рослини-символи України, на дотик визначили насіння якої з рослин знаходиться перед ними.

Зупинка «Калейдоскоп природи» зустрічала присутніх цікавим спілкуванням про прекрасний і різноманітний світ природи, який має багато цікавих тварин та рослин як у морі, так і на суші. Про те, що природа є гарантом нашого міцного здоров’я і довголіття. Справжні чудеса та завдання чекали юних українців на зупинці «Про страшних, хоробрих і не дуже», з якими команди справилися на відмінно.

Немає таких людей на світі, які б не любили подорожувати. Багато цікавинок можна дізнатися під час подорожі. Подорожуючи за маршрутом гри, шляхами рідного краю, долаючи перешкоди, школярі отримали багато нових і цікавих знань, розширили кругозір про життя людей, рослинний і тваринний світ, історичне минуле рідного краю. На зупинці «Туристичній» позмагалися у завданні «Збери рюкзак» та прийняли участь у туристично-краєзнавчій вікторині «Коротко про туризм». Горячим солдатським частуванням зустрічала команд-учасниць гри зупинка «Солдатська чайовня». Юні патріоти спробували самі вибрати рослини для приготування в польових умовах солдатського чаю та відгадати на смак, з яких ягід приготоване варення. Задоволені частуванням смачними смаколиками юні мандрівники завершали свій маршрут на зупинці «Банк знань», на якій обмінювали зароблені фішки на сертифікати. На завершальному етапі гри її учасники провели презентацію поробок з природного матеріалу, представлених на виставку та погралися в ігри. Журі, підраховувавши бали, визначили переможця гри. Диплом переможця еколого-патріотичної гри «Паросток» отримала команда Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. С.М. Гордієнка. ІІ місце посіла команда Ворожбянсьої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3; ІІІ місце – команда Білопільського НВК:ЗОШ І-ІІІ ступенів –ДНЗ №4.

Всі учасники гри були нагороджені грамотами, отримали подарунки та безліч позитивних емоцій.

Переглядів: 510 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz