Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 15:08

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 22 » Допоможемо зимуючим птахам!
16:30
Допоможемо зимуючим птахам!

Усім відомо, що природу необхідно берегти. Але це слід робити не на словах,а на ділі як роблять це юннати Центру дитячої та юнацької творчості.

Холодна пора року – саме той час, коли необхідно згадати наших пернатих друзів і допомогти їм пережити усі зимові негаразди. Теплою порою птахи нас бавили своїми дзвінкими співами та невтомно захищали наші сади, поля, луки від шкідників.

Зима – одна із найскладніших періодів у житті птахів. Навіть у теплі зими птахи втрачають багато енергії, для відновлення якої їм потрібна калорійна їжа, затишні місця для відпочинку. Особливо скрутно їм сьогодні, коли мороз, віє хурделиця і глибокий сніг вкрив землю. Для підгодівлі птахів не кожен може виготовити добротну годівницю та можна їжу розсипати на підвіконні, а сало повісити на дроті. Але бажано захистити корм від вітру, дощу та снігу, а для цього потрібен дах, стінки та дно. Конструктивних рішень тут безліч. Зараз усюди широко використовують пластикові пляшки. Не стали винятком і годівнички, які ми з них виготовляємо, треба тільки зробити більш-менш великий отвір і годівниця готова.

Чим годувати птахів взимку?

У час коли зима особливо люта птахи не відмовляються від жодного частування, але не вся їжа їм на користь. Категорично заборонено класти в годівнички чіпси, солоні горішки, сухарики зі смаковими добавками, чорний хліб. Зазвичай у годівнички ми насипаємо гарбузове та соняшникове насіння – універсальну їжу, багату на жири, яку охоче споживає переважна більшість птахів. Важливо пам’ятати, що насіння треба давати не смаженим і не солоним. Полюбляють птахи крихти білого хліба, варену, печену картоплю, залишки рису, гречки, вівсянки, ягоди горобини, сухофрукти, несолоне сало – така їжа допоможе птахам пережити скорочений світловий день та довгу зимову ніч.

Всі птахи приносять користь, тому людина вважає їх своїми друзями. І ми повинні допомогти птахам вижити взимку розвішуючи годівнички та підгодовуючи пернатих.

Зробіть і ви годівничку, повісьте її в саду або за вікном, не забудьте покласти туди корм для пташок! Цією справаю ви врятуєте не одне пташине життя. Допоможемо птахам узимку, а вони віддячать нам улітку!

Переглядів: 667 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz