Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 07:26

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 13 » Через терни до зірок
14:48
Через терни до зірок

Саме під такою назвою 5 грудня 2017 року в ЦДЮТ відбулося свято дитячої творчості для вихованців центру соціальної реабілітації, дитячого будинку інтернату та територіального центру. Основною метою зазначеного свята було перш за все, ознайомлення громадськості з різноманітною палітрою творчості дітей та молоді з особливими освітніми потребами та людей з інвалідністю, подарувати радість від спілкування і подарунків. Адже, вони створюють не тільки витвори образотворчого, декоративно ужиткового мистецтва, але й проявляють свій талант у вокалі, хореографії, тощо.

У чому ж криється секрет такого прояву талантів в умовах щоденної боротьби з хворобою, самотністю, ізольованістю, нереалізованістю? Можливо, люди, на долю яких випали такі нелегкі випробування дивляться на життя і сприймають його по-своєму, помічаючи і цінуючи те, що для інших не видно крізь буденність і шалений темп сучасного життя? Адже комусь для повного щастя не вистачає ще одного телевізора у квартирі, а для когось рідкісна можливість опинитись за межами своєї кімнати – це і є справжнє щастя. Тому і бачилась, і відчувалась у кожному виробі, кожній пісні та танцях гармонія, сенс та душа творця, яку неможливо штучно обмежити рамками тісного помешкання.

Колись наші предки говорили, що талант – це поцілунок Бога. Талант не вибирає, хвора людина, чи здорова, він – просто талант, перед яким рівні усі. Тож і оцінювати людину слід не за станом її здоров`я, а тільки за тим, чи відмічена вона таким поцілунком.

У залі була представлена виставка творчих робіт вихованцями центру соціальної реабілітації. Роботи свідчили самі за себе: для справжнього таланту, як виявляється, немає обмежень та перешкод, він знаходить свій шлях, свій вихід. Кожен учасник унікальний по-своєму і у кожного з них - свій унікальний шлях до творчої самореалізації.

Свято стало демонстрацією творчих доробків, сили духу, сили волі і великої мужності, адже його учасники - це люди, фізичні можливості яких обмежені. Деякі обмежені у самостійному пересуванні, орієнтуванні, спілкуванні, але не у можливості творити, і творити настільки красиво, гармонійно і майстерно, наскільки може творити сама природа.

Яскраві номери подарували вихованці та педагоги циркової студії «Посмішка», вокального та хореографічного гуртків Центру дитячої та юнацької творчості.

Вихованці Центру соціальної реабілітації та Дитячого будинку – інтернату брали активну участь в ігровій програмі. Всі з гарним настроєм співали, танцювали, грали в цікаві ігри, а на завершення всі діти отримали солодкі подарунки.

Щиру подяку висловлюємо педагогам центру соціальної реабілітації та дитячого будинку - інтернату, які підготували своїх вихованців до свята.

Всі, хто був присутній на святі, ще раз впевнилися в тому, що талант – це дар Божий, а інвалідність – не перешкода для його прояву. Вони мали змогу доторкнутись серцем до серця цих істинно обдарованих людей, загорітись їх оптимізмом, любов’ю до життя, вмінням помічати повсякденні речі та радіти їм і своїми очима побачити справжній процес самореалізації особистостей - гідний приклад справжньої самореалізації для кожного громадянина, незалежно від стану його здоров`я, самореалізації і самовідродження громадянина всього українського суспільства і держави в цілому.

Дуже важливо дбати про таланти, розвивати творчість, адже це не лише об’єднує дітей з особливими освівтніми потребами, а й формує почуття взаємодопомоги та колективізму.

Переглядів: 576 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz