Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 18:36

Білопільський Центр дитячої та юнацької творчості

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 26 » Бути ерудитом – престижно
14:36
Бути ерудитом – престижно

Не секрет, що останнім часом серед більшості школярів та учнівської молоді стало престижно бути ерудованим, освіченим, обізнаним у різних сферах суспільного та культурного життя, мати широкий світогляд.

Організація з підлітками педагогічно керованих інтелектуальних ігор в умовах позашкільного закладу відіграє важливу роль у розвитку їх життєвих компетентностей, стимулюванні до самоорганізованості та самопізнання.

То ж не дивно, що таким популярним є клуб інтелектуальних ігор «Ерудит» Центру дитячої та юнацької творчості, який  веде активну пропаганду своєї діяльності, ділиться досвідом, щиро зустрічає однодумців, зацікавлених людей, співпрацює з школами району.

Днями представники клубу завітали до учнів Ворожбянської ЗОШ І-ІІІ ст.№3, де провели з учнями інтелектуальні ігри

  • «Веселе Кенгурятко»(3 клас);
  • «Стежина у світ природи» (5 клас);
  • Конкурс математичних ерудитів «Найрозумніший»(8 клас)

Учні активно приймали участь в іграх, змагалися, співпереживали один за одного та за команди. Говорять учасники ігор:

- «Це дуже цікаво – приймати участь у різних конкурсах, перемагати гідно і не засмучуватись, якщо не виграв»;

- «Клуб «Ерудит» просто супер! За  період гри ми пізнаємо багато цікавого і корисного»;

- «Бажаємо клубу «Ерудит» довголіття,багато шанувальників і побільше учасників»

У безкомпромісній боротьбі як командній, так й індивідуальній, молоді ерудити змагались у знаннях з математики,екології,природознавства, географії,алгебри та геометрії.

Найерудованішою командою на конкурсі «Веселе Кенгурятко» виявилася команда «Трикутник», капітан команди Дегтярьов Андрій. Про напружену боротьбу свідчить той факт, що результати команди, яка посіла друге місце , відрізнялися лише на два бали. Цих балів не вистачило команді «Ромб», капітан команди Стецюра Юлія.

Перше місце в інтелектуальній грі – подорожі «Стежина у світ природи» зайняла команда «Леви», капітан команди Куценко Максим. Друге і третє місця з різницею в один бал посіли команди «Троянди» (39 балів, капітан Кобзар Алєся) та «Гепард» (38 балів, капітан Макаренко Софія).

У конкурсі математичних ерудитів «Найрозумніший» змагалися учні 8 класу . Конкурс складався з розминки та трьох раундів: брейн – рингу, бліц турніру та турніру ерудитів. У фінальному раунді змагалися учні, які набрали найбільшу суму балів: Башкардіна Олександра, Кальченко  Каріна і Конько Єгор. Звання «Найрозумніший математик» за сумою набраних балів отримав Конько Єгор.

Переможців та призерів інтелектуальних ігор сердечно привітала  педагог - організатор  школи  Надія Олексіївна Скурихіна. З хвилюванням вона зазначила, що приємно вражена високим рівнем знань та ерудиції учнів, їх командним духом, стремлінням до перемоги. Надія Олексіївна побажала учням  успіхів у навчанні, реалізації їх мрій і планів у подальшому житті та від імені дирекції Центру дитячої та юнацької творчості вручила переможцям грамоти.

Клуб цікава, але досить важка форма навчання і виховання дітей, важка перш за все для керівника та активу клубу. Щоб учні добровільно приймали участь в інтелектуальних іграх, потрібно створити атмосферу рівності, демократизму. Тому і керівнику, і  активу клубу потрібно багато працювати над собою, вчитися бути рівним серед рівних.

Переглядів: 435 | Додав: bilop-cdut | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz